Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός Γαλλία: 231 νέοι θάνατοι - 1.331 συνολικά οι νεκροί

Θρίλερ δίχως τέλος!

25 Μαρτίου 2020 21:49
Κορωνοϊός Γαλλία: 231 νέοι θάνατοι - 1.331 συνολικά οι νεκροί
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τρομακτικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από κορωνοϊό αφού μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 231 νέοι θάνατοι με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 1.331. Ωστόσο, σε χειρότερη κατάσταση βρίσκεται η Ιταλία καθώς, όπως θα δείτε εδώ 683 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Η αύξηση αυτή, της τάξης του 21%, συνιστά πάντως μια ελαφριά κάμψη στον αριθμό των θανάτων σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται μόνο οι ασθενείς που πεθαίνουν στα νοσοκομεία, αλλά οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν και στοιχεία από θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που σημαίνει ότι οι αριθμοί πιθανότατα θα αυξηθούν.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμο Σαλμόν πρόσθεσε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 25.233, δηλαδή κατά 13% μέσα σε μία ημέρα. Από τους ασθενείς, οι 2.827 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

«Ο κατ' οίκον περιορισμός θα διαρκέσει για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες με ποιον τρόπο σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου», το οποίο προτείνει την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 28 Απριλίου, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σιμπέτ Ντιαγιέ, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 285 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ καθώς τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται ραγδαία και παράλληλα δυστυχώς και οι θάνατοι από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 285 θάνατοι με τους περισσότερους στη Νέα Υόρκη ενώ συνολικά τα κρούσματα ξεπερνούν τις 60.000.

Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Ιταλία στην οποία σήμερα καταγράφηκαν 683 νεκροί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share