Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 285 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συναγερμός!

25 Μαρτίου 2020 21:26
Κορωνοϊός ΗΠΑ: 285 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ καθώς τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται ραγδαία και παράλληλα δυστυχώς και οι θάνατοι από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 285 θάνατοι με τους περισσότερους στη Νέα Υόρκη ενώ συνολικά τα κρούσματα ξεπερνούν τις 60.000.

Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Ιταλία στην οποία σήμερα καταγράφηκαν 683 νεκροί.

Νέα Υόρκη - Η πόλη που "δεν κοιμάται ποτέ" ήρθε η ώρα να "ξεκουραστεί"

Σοκάρει η εικόνα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, η οποία πλέον έχει ερημώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης που άλλοτε έσφιζαν από ζωή είναι πλέον άδειοι, και δεν θυμίζει σε τίποτα στην εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας.

Θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και θα απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική βάση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους. Μάλιστα οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πέσει θύμα της πανδημίας, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share