Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός Ισπανία: Θετικά τα αποτελέσματα του τεστ της αντιπροέδρου της Κυβέρνησης

Συναγερμός!

25 Μαρτίου 2020 19:38
Κορωνοϊός Ισπανία: Θετικά τα αποτελέσματα του τεστ της αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο υπεβλήθη η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ισπανίας, Κάρμεν Κάλβο.

Η Κάλβο υποβλήθηκε σε νέα εξέταση την Τρίτη. Σε ένα πρώτο τεστ βρέθηκε αρνητική, όμως χρειάστηκε να επαναληφθεί η εξέταση επειδή τα αποτελέσματα του επόμενου δεν ήταν σαφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κάλβο, που είναι 63 ετών, λαμβάνει θεραπεία και είναι σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο, ολόκληρη η Ισπανία βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη καθώς η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων είναι τρομακτικά ραγδαία, με το τελευταίο 24ωρο να σημειώνονται συνολικά. 738 θάνατοι.

Ισπανία: Παγοδρόμιο μετατρέπεται σε νεκροτομείο για τους χιλιάδες νεκρούς

Τα κρούσματα στην Ισπανία, όπως και οι θάνατοι όλο και αυξάνονται, ενώ οι αριθμοί θυμίζουν πλέον Ιταλία. Παγοδρόμιο στη Μαδρίτη θα μετατραπεί λοιπόν σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο.

Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Στη Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Το παγοδρόμιο βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, όπου έχουν εγκατασταθεί κρεβάτια για την φροντίδα ασθενών με κορονοϊό. Η Μαδρίτη θα μπορούσε να παράσχει φροντίδες σε 1.300 ασθενείς στο IFEMA αυτήν την εβδομάδα και 126 άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.

Οι συνθήκες στην Ισπανία είναι τραγικές, με του γιατρούς να ξεσπάνε σε κλάματα, όπως θα δείτε σε αυτό το βίντεο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share