Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια στην Ξάνθη - 9 κρούσματα

Διευκρινίσεις και για τα αδέσποτα

25 Μαρτίου 2020 19:06
Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια στην Ξάνθη - 9 κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τον υποχρεωτικό περιορισμό όλων των μετακινήσεων του συνόλου των κατοίκων της κοινότητας του Εχίνου στο δήμο Μύκης, στην Ξάνθη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεδομένου ότι 9 άτομα στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, γεγονός που ερμηνεύεται με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του κορωνοϊού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για τη νόσου.

«Από τις 6 σήμερα το απόγευμα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα του Εχίνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλες οι μέριμνες για τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους της περιοχής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, έχει ενισχυθεί και από το ΕΚΑΒ το Κέντρο Υγείας Εχίνου, με την απαγόρευση να ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 7 Απριλίου.

Διευκρινίσεις και για το τάισμα αδέσποτων ζώων προχώρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες που φροντίζουν ζώα σε δήμους διαφορετικούς από αυτόν της διαμονής του, να δικτυωθούν με φιλοζωικές οργανώσεις στους εκάστοτε δήμους προκειμένου να αναλάβουν εκείνες την φροντίδα των αδέσποτων, μέχρι την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου του μπορεί να επικοινωνήσει με φιλοζωική ή άτομα του δήμου, ώστε να φροντίσουν εκείνοι τη σίτιση τους. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις μετακινήσεις», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην περίπτωση που τα αδέσποτα βρίσκονται στον δήμο διαμονής τους, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι υπάρχει συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες, θα υπάρξει έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης για εκείνους που έχουν αναλάβει σίτιση αδέσποτων ζώων. Για την έκδοση απαιτείται αναφορά σημείου, ημέρες και ώρες ταΐσματος, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις τρεις ώρες. Προηγουμένως μας ενημέρωσαν για τα κορύσματα στην χώρα μας, τα οποία θα δείτε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share