Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός Λονδίνο: Θρίλερ για 35 Έλληνες - Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο!

Ακυρώνονται οι πτήσεις η μία μετά την άλλη

25 Μαρτίου 2020 18:36
Κορωνοϊός Λονδίνο: Θρίλερ για 35 Έλληνες - Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πραγματικό θρίλερ βιώνουν 35 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο του Λονδίνου καθώς οι πτήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη λόγω κορωνοϊού.. Ωστόσο, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Τουρκία όπου έχουν αποκλειστεί 2.000 επιβάτες στο αεροδρόμιο.

Η προγραμματισμένη πτήση για τις 11.55 χθες ακυρώθηκε ξαφνικά, κι ενώ έγινε rebooking για τις 12.15, οι βρετανικές αερογραμμές της British Airways προχώρησαν σε νέα ακύρωση.

Κάποιοι κοιμήθηκαν στο αεροδρόμιο, άλλοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά για διαμονή σε μία χώρα που βρίσκεται σε εθνική καραντίνα (lockdown), δήλωσε Έλληνας φοιτητής, τονίζοντας ότι σε χειρότερη θέση είναι οι συμπατριώτες του που πραγματοποιούσαν εκεί ενδιάμεση στάση.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την ίδια ώρα, εκτάκτως, ότι «παγώνουν» μέχρι τέλος Απριλίου, όλες οι πτήσεις στο City του Λονδίνου.

Κορωνοϊός - Βέλγιο: Με συνταγή γιατρού τα αντισηπτικά και οι μάσκες

Οι προστατευτικές μάσκες και τα αντισηπτικά θα διατίθενται από εδώ και πέρα με ιατρική συνταγή στο Βέλγιο, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Οι μάσκες και τα αντισηπτικά, καθώς και πέντε άλλα προϊόντα προστασίας και απολύμανσης, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προστασία κατά του νέου κορωνοϊού, θα είναι πλέον διαθέσιμα μόνο με ιατρική συνταγή, σύμφωνα με απόφαση του βελγικού υπουργείου Οικονομίας.

Ανάμεσα στα προϊόντα που θα δίνονται μόνο με συνταγή γιατρού είναι οι μάσκες τύπου FFP2 και FFP3, τα αντισηπτικά, οι προστατευτικές ποδιές, τα προστατευτικά γυαλιά και τα γάντια νιτριλίου.

Αυτά τα προϊόντα θεωρούνται «εξοπλισμός ατομικής προστασίας και βιοκτόνα» των οποίων η πώληση «επιτρέπεται μόνο από εγκεκριμένα φαρμακεία» και πρέπει να συνταγογραφούνται από επαγγελματίες στο τομέα της Υγείας, όπως γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι και το Βέλγιο έχει κλείσει τα σύνορα του με τις άλλες χώρες, όπως θα διαβάσετε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share