Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: 22ος θάνατος στη χώρα μας - Ο πρώτος στην Κρήτη

Τραγωδία!

25 Μαρτίου 2020 17:19
Κορωνοϊός: 22ος θάνατος στη χώρα μας - Ο πρώτος στην Κρήτη
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του 21ου νεκρού από κορωνοϊό στη χώρα μας, άλλος ένας θάνατος σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα Γερμανό καθηγητή που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη νησί είναι 8, στα οποία περιλαμβάνεται και ο καθηγητής που απεβίωσε.

Πως βρέθηκε στην Κρήτη

O Γερμανός επισκέπτη καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.

«Αφυπνιστείτε...» - Η δραματική περιγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού από 28χρονη στην Κρήτη

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά και το πως είναι η υγεία της, περιγράφει μέσα από το facebook μία 28χρονη γυναίκα στη Κρήτη η οποία προσβλήθηκε από τον ιό, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, τα στοιχεία της κοπέλας είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας, αλλά δεν δημοσιεύονται για λόγους προσωπικών δεδομένων. Επίσης, την ωμή αλήθεια της πραγματικότητας από τον κορωνοϊό περιέγραψε ο Έλληνας γιατρός από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος λέγοντας ότι: «Είναι πόλεμος - Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει - Αν δεν λάβετε μέτρα...»

Η κοπέλα τονίζει πως όλα ξεκίνησαν με συμπτώματα πυρετού, μυαλγίες, πονόλαιμο και στη συνέχεια δύσπνοια. Αφού επικοινώνησε με γιατρό πήγε στο νοσοκομείο και οι ακτινογραφίες έδειξαν στοιχεία πνευμονίας.

Μάλιστα όπως σημειώνει ύστερα από τρεις μέρες παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης και τραγικής εξάντλησης. Όπως λέει η ίδια σκοπό του μηνύματός της είναι να αφυπνιστούν οι νέοι και οι μεσήλικες, ενώ κλείνει την ανάρτησή της με την προτροπή "μείνετε σπίτι".

undefined

Ακολουθεί η ανάρτηση:

Πέμπτη μέρα νοσηλείας κι ευτυχώς πάμε καλά. Τα κύματα πυρετού όσο πάνε κι αραιώνουν. Είμαι 28 χρονών, υγιέστατη και προσβλήθηκα από το κορωνοϊό. Ξεκίνησε με συμπτώματα πυρετού που όσο περνούσαν οι μέρες ανέβαινε, μυαλγίες, πονόλαιμο ώσπου μια μέρα με έπιασε δύσπνοια και την επόμενη μέρα δυσφορία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Έτσι σε συνεννόηση με το γιατρό πήγα στο νοσοκομείο και οι ακτινογραφίες μου έδειξαν στοιχεία πνευμονίας κι έπρεπε να νοσηλευτώ.

Πρώτη μέρα αγανακτήσαμε να πέσει ο πυρετός, δεύτερη μέρα λίγο καλύτερα αλλά κάθε 5 ώρες πυρετό με αποτέλεσμα να μην τρώω και τη τρίτη μέρα να αφυδατωθώ και η εξάντληση να είναι τραγική. Στην τέταρτη μέρα είχα και ανακατοσούρες οι οποίες με φάρμακα πέρασαν κι άρχισα να τρώω και με τη βοήθεια των ορών να επανέρχομαι.

Σκοπός του μηνύματος είναι να αφυπνιστείτε και οι νέοι και οι μεσήλικες. Μπορεί να κολλήσει ο οποιοδήποτε κι όσο νέος κι αν είσαι μπορεί να μη το περάσεις και τόσο ελαφριά. Σκεφτείτε τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες κι αν ακόμα αυτό δε σας πείθει σκεφτείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Ακολουθήστε τους κανόνες, τηρήστε τους έτσι ώστε η κατάσταση να παραμείνει ελεγχόμενη και να μη φτάσουμε στο τέλος πριν καλά καλά αρχίσει.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ! Πιο απλό πράγμα απ' αυτό δε θα μπορούσε να μας ζητηθεί. Βοηθήστε τους εαυτούς σας, την οικογένεια σας, τους συνανθρώπους μας και φυσικά αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν στα νοσοκομεία. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ και να προσέχετε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share