Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ολλανδία: 80 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από κορωνοΪό

Σοκ!

25 Μαρτίου 2020 17:03
Συναγερμός στην Ολλανδία: 80 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από κορωνοΪό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ολλανδία καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού πλέον, ξεπερνούν τις 6.000 με 852 να σημειώνονται μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές της χώρας θεωρούν πως ο ρυθμός διασποράς του ιού σταδιακά μειώνεται.

Οι θάνατοι από τη νόσο αυξήθηκαν κατά 80 και ανέρχονται πλέον σε 356, επισήμανε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) στην ημερήσια ενημέρωσή του σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας. Ενώ στην Ελλάδα συγκεκριμένα πριν λίγο σημειώθηκε ο 21ος θάνατος.

"Ο αριθμός των νέων ασθενών που μπαίνουν σε νοσοκομεία βρισκόταν σε ανοδική καμπύλη πρόσφατα" λέει το RIVM.

"Αυτή τη στιγμή αυτό φαίνεται πως γίνεται οριζόντιο. Το συγκεκριμένο στοιχείο ενδέχεται να καταδεικνύει μια μικρή μείωση του ρυθμού διασποράς του ιού".

Κορωνοϊός Ρωσία: 163 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ρωσία καθώς τα κρούσματα του φονικού ιού αυξάνονται συνεχώς.Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 163 νέα κρούσματα με το σύνολο να τα 658 εκ των οποίων πάνω από 400 βρίσκονται στη Μόσχα. Ωστόσο, 11 νέοι θάνατοι σημειώθηκαν πριν λίγο σε Σκωτία και Ουαλία.

Μετά τις τελευταίες δραματικές αυξήσεις τέθηκαν νέα πιο αυστηρά μέτρα προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προσωρινή απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιων εκδηλώσεων και μετακίνησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς για τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε επίσης ότι τα καταστήματα τροφίμων, οι τράπεζες και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Ρωσία σε ένα 24ωρο (σ.σ. η δεύτερη μεγαλύτερη) φαίνεται ως ώθησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην απόφαση να απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό.

“Είναι μια αναγκαιότητα που προέκυψε, έπειτα από σύσκεψη πολλών ωρών χθες (…), από τη διόλου απλή κατάσταση που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός” δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Η ανακοίνωση του διαγγέλματος έγινε μία ημέρα μετά την κυβερνητική σύσκεψη, που ακολούθησε η επίσκεψη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Μόσχας που περιθάλπει ασθενείς με Covid-19 και μιας συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων με τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, που είναι επικεφαλής του κέντρου κατά του νέου κορωνοϊού.

Ο Σομπιάνιν παραδέχθηκε ότι η Ρωσία δεν έχει “σαφή εικόνα” για το εύρος των κρουσμάτων στη χώρα κι ενώ η Μόσχα διαβεβαίωνε έως σήμερα ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Εξάλλου, Ρώσοι βουλευτές κατέθεσαν στο ρωσικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει την αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος όσων παραβιάζουν την καραντίνα, που επιβλήθηκε λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, και οι οποίοι θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με έως και 7 χρόνια κάθειρξης.

Το νομοσχέδιο προτείνει την επιβολή προστίμου έως 1 εκατομμυρίου ρουβλιών (περίπου 12.000 ευρώ) στην περίπτωση μη τήρησης της καραντίνας, εάν η ενέργεια αυτή προκαλέσει πολλά νέα κρούσματα.

Στην περίπτωση όπου η παραβίαση της καραντίνας προκαλέσει τον θάνατο δύο και πλέον ανθρώπων, ο εμπλεκόμενος θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με έως και 7 χρόνια κάθειρξης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share