Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θετικοί στον κορωνοϊό αυτοί που έσπευσαν στις παραλίες!

Συναγερμός!

25 Μαρτίου 2020 16:48
Θετικοί στον κορωνοϊό αυτοί που έσπευσαν στις παραλίες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μόλις λίγες μέρες πριν και παρά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και τις έντονες προτροπές της για να παραμείνουμε στο σπίτι, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν στις παραλίες. Αργά ή γρήγορα αναμέναμε την ανακοίνωση των δυσάρεστων.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πολλές άλλες χώρες. Στη Φλόριντα συγκεκριμένα οι παραλίες "βούλιαξαν"από φοιτητές. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο του Τάμπα να ανέρχονται στα πέντε, και είναι όλα από τους "απτόητους" φοιτητές που μέχρι πρότινος έκαναν πάρτι στις παραλίες.

«Αν είναι να κολλήσει τον κορωνοϊό, ας κολλήσω. Δεν πρόκειται να με κάνει να σταματήσω να παρτάρω», είπε χαρακτηριστικά ένας φοιτητής, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Ένας άλλος, δήλωσε: «Θα το ευχαριστηθούμε. Θα κάνουμε καθημερινά ημερήσια πάρτι».

Το αποτέλεσμα αυτής της στάσης των φοιτητών απέναντι στα μέτρα, άρχισε ήδη να φαίνεται.

Ίσως με αυτή τη δραματική εξέλιξη κάποιοι να σκεφτούν λίγο πιο λογικά πριν την επόμενη έξοδό τους.

Ωστόσο, τα κρούσματα παγκοσμίως συνεχώς αυξάνονται, συγκεκριμένα στη Ρωσία μέσα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 163 νέα κρούσματα.

Κορωνοϊός - Βέλγιο: Με συνταγή γιατρού τα αντισηπτικά και οι μάσκες

Οι προστατευτικές μάσκες και τα αντισηπτικά θα διατίθενται από εδώ και πέρα με ιατρική συνταγή στο Βέλγιο, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Οι μάσκες και τα αντισηπτικά, καθώς και πέντε άλλα προϊόντα προστασίας και απολύμανσης, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προστασία κατά του νέου κορωνοϊού, θα είναι πλέον διαθέσιμα μόνο με ιατρική συνταγή, σύμφωνα με απόφαση του βελγικού υπουργείου Οικονομίας.

Ανάμεσα στα προϊόντα που θα δίνονται μόνο με συνταγή γιατρού είναι οι μάσκες τύπου FFP2 και FFP3, τα αντισηπτικά, οι προστατευτικές ποδιές, τα προστατευτικά γυαλιά και τα γάντια νιτριλίου.

Αυτά τα προϊόντα θεωρούνται «εξοπλισμός ατομικής προστασίας και βιοκτόνα» των οποίων η πώληση «επιτρέπεται μόνο από εγκεκριμένα φαρμακεία» και πρέπει να συνταγογραφούνται από επαγγελματίες στο τομέα της Υγείας, όπως γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι και το Βέλγιο έχει κλείσει τα σύνορα του με τις άλλες χώρες, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Αυτοκτόνησε 34χρονη νοσοκόμα - Νόμιζε ότι έχει μεταδώσει σε άλλους τον κορωνοϊό

Τραγωδία στην Ιταλία με μια 34χρονη νοσοκόμα να βάζει τέλος στη ζωή της νομίζοντας ότι έχει μεταδώσει σε άλλους τον κορωνοϊό. Ενώ, πριν από λίγες μέρες επίσης μια 49χρονη νοσηλεύτρια αυτοκτόνησε καθώς δεν άντεξε να περιμένει τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορωνοϊό.

Η ίδια είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό και βρισκόταν σε κατοίκον περιορισμό από τις 10 Μαρτίου. Η νοσοκόμα ήταν από τη Λομβαρδία και εκεί έδινε μάχη μέχρι την απομόνωσή της με άλλους νοσηλευτές και γιατρούς για τη θεραπεία ασθενών. Ενώ, δραματική είναι και η περιγραφή ενός Έλληνα ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία νοσοκόμων, η 34χρονη υπέφερε από ένοτονο στρες και η υποψία ότι μπορεί να κόλλησε τον ιό σε άλλους ανθρώπους την λύγισε. Για τις συνθήκες του θανάτου της διατάχτηκε έρευνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share