Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ο κορωνοϊός θα δείξει τα «δόντια» του...» - Προειδοποίηση από Έλληνα καθηγητή λοιμωξιολογίας (Video)

Σοκ!

25 Μαρτίου 2020 16:00
«Ο κορωνοϊός θα δείξει τα «δόντια» του...» - Προειδοποίηση από Έλληνα καθηγητή λοιμωξιολογίας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα προειδοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα». Ενώ, συγκλονίζει με το μήνυμά του ο Νικόλας Χρηστάκης, κοινωνιολόγος βιολόγος, καθηγητής στο Γέιλ.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Δεν μας εφησυχάζουν τα χαμηλά νούμερα, γιατί ξέρουμε ότι τις επόμενες μέρες η επιδημία θα ανέβει και θα δείξει τα "δόντια" της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε σπίτια μας».

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων απομόνωσης για τις επόμενες 15 μέρες. «Να τηρήσουμε τα μέτρα με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι. Όσο καθυστερούμε τον ιό, τόσο μικρότερο θα είναι το χτύπημα που θα έχουμε», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε: «Να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμόρφωση. Να βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για σημαντικούς λόγους. Να κρυφτούμε από τον ιό. Να μη μας βρει, για να περάσουμε τον Απρίλιο με όσο το δυνατό λιγότερες ζημιές».

«Έχουμε νέο ιό, δεν έχουμε αντισώματα, δεν έχουμε φάρμακα και εμβόλια. Το μόνο όπλο μας είναι η καραντίνα. Είναι το τελευταίο χαρτί, να το παίξουμε καλά και να το χρησιμοποιήσουμε σωστά, αλλιώς μας περιμένει καταστροφή», επεσήμανε ο Νίκος Σύψας.

Όσο για τις νεότερες ηλικίες, ο καθηγητής τόνισε ότι «στην Ιταλία το 10% των διασωληνωμένων είναι 20-40 ετών. Κανείς δεν είναι προστατευμένος. Ο κορωνοϊός είναι αμείλικτος και είμαστε όλοι ευάλωτοι».

«Παίζει ρόλο η υγρασία και η θερμοκρασία. Να μην περιμένουμε, όμως, από τον καιρό να μας σώσει, αλλά από τον εαυτό μας», ανέφερε ο κ. Σύψας και κατέληξε λέγοντας ότι «αν βασιστούμε στο παράδειγμα της Κίνας και τηρήσουμε τα αυστηρά μέτρα, η καθοδική καμπύλη του ιού στη χώρα μας θα αρχίσει σε περίπου 8 εβδομάδες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share