Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έρχεται κύμα κακοκαιρίας - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού» - Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου (Video)

Αναλυτική πρόγνωση

25 Μαρτίου 2020 14:26
«Έρχεται κύμα κακοκαιρίας - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού» - Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τις πρωινές ώρες της 25ης Μαρτίου ξεκινά η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτγλου. Με τον Γιάννη Καλλιάνο να προειδοποιεί ότι έρχεται ένα σύστημα βροχοπτώσεων που θα σαρώσει τη χώρα και ιδιαίτερα αυτές τις περιοχές

Το κύμα κακοκαιρίας που ξεκινά από την Τετάρτη 25 Μαρτίου, αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και την Παρασκευή, ενώ μείωση των φαινομένων αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωσή του:

«Έρχεται σημαντική επιδείνωση του καιρού - Θέλει προσοχή... Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα...» - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ισχυρές βροχές καταιγίδες, πολύ δυνατούς ανέμους αλλά και χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στα ανατολικά και βόρεια περιμένουμε αυξημένες συννεφιές και θα έχουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές ιδιαίτερα προς την περιοχή της Θεσσαλίας και προς τα νότια τμήματα της Μακεδονίας ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε έναν ήπιο καιρό κυρίως στην δυτική και νότια Ελλάδα μέχρι και το μεσημέρι. Με τον Γιάννη Καλλιάνο να προειδοποιεί ότι έρχεται ένα σύστημα βροχοπτώσεων που θα σαρώσει τη χώρα και ιδιαίτερα αυτές τις περιοχές

Προς το απόγευμα αναμένονται λίγες συννεφιές που θα αυξηθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας και θα συνοδευτούν από τοπικές καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου:

Καιρός σήμερα: Βροχές και ... χιόνια - Αναλυτική πρόγνωση

Χειμωνιάτικο θα είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές αλλά και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν.Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Για την επιδείνωση του καιρού η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο (δείτε το εδώ αναλυτικά).

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αρχικά της Θεσσαλίας και βαθμιαία στα υπόλοιπα, κατά τόπους πυκνές τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6 και τη νύχτα στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share