Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Κανένας δεν ήθελε αυτό το 4χρονο αγοράκι λόγω αυτού που του έλειπε - Τελικά βρήκε...

Θα συγκινηθείτε

25 Μαρτίου 2020 13:57
Κανένας δεν ήθελε αυτό το 4χρονο αγοράκι λόγω αυτού που του έλειπε - Τελικά βρήκε...
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο τετράχρονος Κύριλλος ζούσε σε ένα ορφανοτροφείο στο Καζακστάν, και ενώ έβλεπε τα άλλα παιδιά να βρίσκουν τα σπίτια, δεν τον ήθελε κανένας λόγω της αναπηρίας του.

Ο Κύριλλος δόθηκε στο ορφανοτροφείο όταν ήταν μόλις 20 ημερών, επειδή του έλειπε το δεξί του χέρι, και κανείς δεν ήθελε να τον υιοθετήσει. Δεν είναι το μόνο παιδί με αναπηρία που του φέρονται άσχημα, αφού και αυτό το 3χρονο εδώ έγινε στόχος και έπεσε θύμα bullying.

Σήμερα, ο Κύριλλος βρίσκεται στον Καναδά, με μια οικογένεια που ποτέ δεν θα θεωρούσαν την αναπηρία του Κυρίλλου ως ένα πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το Yahoo, όταν στον Νταγκ και τη Λέσλι Φάσεϊ τους δόθηκε η ευκαιρία να υιοθετήσουν τον Κύριλλο, ήταν πολύ χαρούμενοι. Το ορφανοτροφείο, ωστόσο, προσπάθησε να αποθαρρύνει τους Φάσεϊ από το να προχωρήσουν στην υιοθεσία του αγοριού.

“Επέμεναν να δίνουν έμφαση σε αυτό σε όλη τη διαδικασία, ‘Θέλετε πραγματικά ένα παιδί με ένα χέρι;’”, δήλωσε ο Νταγκ Φάσεϊ.

Σύμφωνα με την κοινωνικό λειτουργό Νικόλ Σκέλετζερ, ο σκεπτικισμός του ορφανοτροφείου αντικατοπτρίζει την δυσκολία εύρεσης θετών οικογενειών για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η Σκέλετζερ λέει στο Yahoo ότι οι περισσότερες θετές οικογένειες ψάχνουν για μικρά παιδιά χωρίς ειδικές ανάγκες, οι οποίες μπορεί να στιγματίζονται έντονα σε ορισμένες χώρες και πολιτισμούς.

Οι Φάσεϊ είχαν ένα πολύ καλό λόγο που θέλανε τον Κύριλλο. Ο πατέρας του Νταγκ, ο Κρις, γεννήθηκε επίσης χωρίς ένα χέρι. Ο Κρις Φάσεϊ δεν άφησε ποτέ την έλλειψη του ενός χεριού να τον κρατήσει πίσω στη ζωή, και ο γιος και η νύφη του του ήξεραν ότι ο υιοθετημένος γιος τους θα είχε ένα ωραίο πρότυπο από τον καινούριο του παππού.

“Πώς θα μπορούσα να κάθομαι εκεί και να λέω ότι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα, όταν κοιτάτε αυτόν τον άνθρωπο που έχει πάει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες,” δήλωσε η Λέσλι Φάσεϊ, αναφερόμενη στον πεθερό της. “Είναι ένας σπουδαίος φιλάνθρωπος στην πόλη, είναι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Είναι το τέλειο πρότυπο για να δείξει ότι δεν είναι μια αναπηρία, ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε βάζει στόχο, δεν υπάρχει τίποτα για να τον κρατήσει πίσω.”

αγόρι χωρίς χέρι

Όταν ο Νταγκ και η Λέσλι έδειξαν στον Κρις μια φωτογραφία του νέου του εγγονού, η απάντηση του ήταν άμεση και συναισθηματική.

“Γύρισα την οθόνη για να δει την φωτογραφία και το μόνο που έκανε ήταν να δείξει στην οθόνη και να πει, ‘Είναι σαν και εμένα.’ Και μπορούσα να δω τα δάκρυα,” δήλωσε ο Νταγκ.

Στη συνέχεια ήρθε η συγκινητική στιγμή, όταν ο Κύριλλος και ο Κρις Φάσεϊ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αγίου Ιωάννη στο Newfoundland. Ο Κύριλλος ήταν τόσο έκπληκτος και συγκινημένος γνωρίζοντας το νέο του παππού, όπως το ίδιο ήταν και ο Κρις όταν είδε τον εγγονό του για πρώτη φορά.

Ήταν προφανές σε όλους ότι υπήρχε μια άμεση σύνδεση και κατανόηση μεταξύ τους.

“Πήγα δίπλα του και γονάτισα μπροστά του και έβγαλα το χέρι μου,” είπε ο Κρις Φάσεϊ στο CBC News. “Ο Κύριλλος στην αρχή αιφνιδιάστηκε και έβγαλε το χέρι του που λείπει και το άγγιξε στο δικό μου.”

Ο Κρις ξέρει ότι έχει μεγάλη ευθύνη στον εγγονό του, και ελπίζει ότι θα αποτελέσει και πηγή έμπνευσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share