Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έντονες βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή» - Η Χριστίνα Σούζη προειδοποιεί (video)

Αναλυτική πρόγνωση!

25 Μαρτίου 2020 00:08
«Έντονες βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή» - Η Χριστίνα Σούζη προειδοποιεί (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βροχές και συννεφιές θα υπάρξουν την Τετάρτη 25η Μαρτίου στην χώρα, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη, η οποία βλέπει ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Η έμπειρη μετεωρολόγος ανέφερε και νέο σύστημα, που θα δώσει βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή σε πολύ έντονα φαινόμενα, με τους ανέμους την Τετάρτη να είναι έως τα 9 μποφόρ και τα θερμοκρασία στους 16-17 βαθμούς. Δείτε το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν στα 5-6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 9-16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ίδια κατάσταση στους ανέμους και η θερμοκρασία στους 4-9 βαθμούς.

Δείτε όσα ανέφερε η Χριστίνα Σούζη στην πρόγνωσή της στο Athensmagazine.gr:

Καιρός για την Τετάρτη: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Αλλάζει πλήρως ο καιρός στη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης, αρχικά από τα νοτιοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν κυρίως σε ορεινά τμήματα, ενώ θα πνέουν άνεμοι έως οκτώ μποφόρ σε Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε και η ΕΜΥ, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Πιο αναλυτικά, αύριο σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά και νότια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη θα επεκταθούν σε αρκετές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 17 βαθμούς, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Βροχές αναμένονται από αργά το βράδυ, οι οποίες τη νύχτα προς Πέμπτη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα ασθενών βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share