Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκινεί και πάλι ο Σωτήρης Τσιόδρας: «Έμαθα για τον 20ό θάνατο από τον κορωνοϊό στην χώρα όταν…»

Συγκλονιστικό!

24 Μαρτίου 2020 19:59
Συγκινεί και πάλι ο Σωτήρης Τσιόδρας: «Έμαθα για τον 20ό θάνατο από τον κορωνοϊό στην χώρα όταν…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκινεί για ακόμη μία φορά ο Σωτήρης Τσιόδρας, όταν στη συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό και τα νέα κρούσματα ανέφερε, ότι έμαθε για το θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά, που αποτέλεσε τον 20ό στην χώρα, λίγο πριν μπει στην αίθουσα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας τόνισε, πάντως, ότι παρά το νεαρό της ηλικίας της, η γυναίκα αυτή είχε υποκείμενο νόσημα, που έκανε την κατάσταση χειρότερη, εξηγώντας γιατί παραμένει η οδηγία του να μείνουμε σπίτι. Δείτε, επίσης, ποια νέα συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχούν.

«Αυτό που είπα για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι, το είπα για αυτό το λόγο. Λίγο πριν μπω εδώ, με ενημέρωσαν για το θάνατο μιας νεαρής συμπολίτισσάς μας στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία έμεινε σπίτι και πέθανε εκεί, για να διαγνωστεί μετά τον ιό. Εχει μεγάλη σημασία όσοι μένουν σπίτι να επικοινωνούν με το γιατρό τους, ειδικά αν έχουν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Μου είπαν τηλεφωνικά, ότι είχε χρόνιο αναπνευστικό νόσημα.

Ειδικά για αυτούς που μένουν σπίτι και έχουν ένα τέτοιο νόσημα, λοιπόν, πρέπει να υπάρχει διαρκής επικοινωνία, ώστε σε περίπτωση επιδείνωσης να αναζητείται άμεσα ιατρική βοήθεια. Ο θεράπων ιατρός θα καθορίσει τα επόμενα βήματα με τις οδηγίες του. Σας θυμίζω, ότι αν κάποιος έχει υποκείμενο νόσημα πρέπει να αναζητά έλεγχο για την νόσο, κάτι που έπρεπε να συμβεί στην περίπτωσή μας.

Παρά το γεγονός αυτό, δεν είναι μη αναμενόμενο μια νόσος που είναι θανατηφόρα σε ποσοστό άνω των 15% σε άτομα ένω των 80 ετών, να μην έχει την ίδια επίπτωση και σε άτομα νεότερης ηλικίας. Και η πανδημική γρίπη, άλλωστε, στα πρώτα χρόνια της είχε σιγά σιγά το μέσο όρο της από μικρότερες σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Όλοι, λοιπόν, κινδυνεύουμε και δεν έχουμε ανοσία στον ιό, απλά πιο πολύ κινδυνεύουν οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Ισχύει η οδηγία να μείνουμε σπίτι, γιατί οι περισσότεροι θα την εμφανίσουμε ήπια, αλλά για τις ομάδες που αναφέραμε πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση», είπε ο κύριος Τσιόδρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share