Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ετοιμάζει διάγγελμα στον ελληνικό λαό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τι αναμένεται να πει;

24 Μαρτίου 2020 16:44
Ετοιμάζει διάγγελμα στον ελληνικό λαό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε διάγγελμα σήμερα (24/3) το απόγευμα αναμένεται να προχωρήσει προς τον ελληνικό λαό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως τονίζει η «Καθημερινή», μπορεί στην ημερήσια διάταξη να βρίσκεται εδώ και καιρό ο κορωνοϊός, αλλά υπάρχει μπροστά μας η εθνική επέτειος αύριο (25/3), μαζί με το πρότζεκτ «Ελλάδα 2021», για το οποίο η κυρία Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από την πρόεδρο της ομώνυμης επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, σχολιάζοντας από την πλευρά της, ότι στηρίζει όσα κάνει η επιτροπή, ενώ αναμένεται να μιλήσει και για αυτό το ζήτημα. Θυμηθείτε και τα λόγια στο τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο προεδρικό Μέγαρο υπάρχει η επίγνωση, λοιπόν, ότι ο κορωνοϊός διαμορφώνει σε κάθε χώρα τις συνθήκες για μια τριπλή κρίση – κρίση δημόσιας υγείας, κρίση οικονομική και κρίση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Επομένως, στο μήνυμά της η κυρία Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης.

Οι ελευθερίες θα αποκατασταθούν πλήρως, κάτι το οποίο ασφαλώς εγγυάται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διακρίνεται από δημοκρατική ευαισθησία ενός επιπέδου πολύ υψηλότερου από εκείνου που χαρακτηρίζει στην εποχή μας πολλούς άλλους ομολόγους του. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επισημάνει αυτή την απολύτως ευαίσθητη διάσταση σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του.

Αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι. Αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share