Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΑΤΜ - κορωνοϊός - Αποτελούν ακόμα μια πηγή μετάδοσής του!

Προσοχή

24 Μαρτίου 2020 12:40
ΑΤΜ - κορωνοϊός - Αποτελούν ακόμα μια πηγή μετάδοσής του!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα από τις συνεχείς συμβουλές ότι οι άνθρωποι πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να παραμείνουν 2 μέτρα μακριά για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, ένας επιδημιολόγος προειδοποιεί ότι οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης και το κοινό θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε έναν άλλο πιθανό κίνδυνο: επιφάνειες υψηλής επαφής σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, ΑΤΜ και βενζινάδικα.

"Τόσοι πολλοί άνθρωποι τους αγγίζουν μέρα και μέρα έξω. Κάποιος που μολύνθηκε θα μπορούσε να αγγίξει την οθόνη και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μεταδοθούν οι ιοί ", δήλωσε ο Δρ Τζόρτζ Λεμπ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παρακολούθησης του HIV / AIDS στο τμήμα δημόσιας υγείας του Σαν Φρανσίσκο από το 1986 έως το 1995." μετά από αυτά και μπορεί να πάρει τα μικρόβια. "

" Φεύγουν από το κατάστημα, έχουν αγγίξει την οθόνη, έχουν ιό στα δάχτυλά τους, πηγαίνουν στο αυτοκίνητό τους, παίρνουν τον ιό στα κλειδιά τους, αγγίζουν το κινητό τους ", είπε. Ακόμη και αν το άτομο δεν αγγίξει το πρόσωπό του, εάν μολύνει τα κλειδιά, το τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα, ο ιός πιστεύεται ότι μπορεί να επιβιώσει σε πολλές επιφάνειες για ώρες και το άτομο μπορεί να το πάρει ξανά μετά το πλύσιμο των χεριών ," είπε.

Οι τράπεζες πρέπει να ενθαρρύνουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν ψηφιακές μεθόδους πληρωμής όπως UPI, NEFT, κινητές τραπεζικές και χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες αντί για μετρητά ως προληπτικό μέτρο κατά της έκρηξης του κοροναϊού.

Τα μετρητά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα δυναμικό μέσο διάδοσης του ιού.

Η ειδοποίηση συνιστά στις τράπεζες να εκτελούν καμπάνιες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα κοινωνικά μέσα και μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS, για να τονίσουν πόσο σημαντική είναι η υγεία και η πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Και δεν είναι η μόνη ύπουλη πηγή μετάδοσης, αφού εδώ μπορείτε να δείτε ακόμα μερικές, που σίγουρα θεωρούσατε αθώες και δεν είχατε φανταστεί ποτέ ότι εξαπλώνουν τον ιό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share