Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Αλμπέρ Ουντερζό - «Πατέρας» του Αστερίξ

Θρήνος...

24 Μαρτίου 2020 12:54
Πέθανε ο Αλμπέρ Ουντερζό - «Πατέρας» του Αστερίξ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αλμπέρ Ουντερζό ο σχεδιαστής, δημιουργός μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί (René Goscinny) του Αστερίξ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών. Επίσης, σοκ επικρατεί στο χώρο της μουσικής καθώς πέθανε από κορωνοϊό θρυλικός καλλιτέχνης.

«Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στο ύπνο του στο σπίτι του στο Νεγί από καρδιακή προσβολή που δεν είχε σχέση με τον κορωνοϊό. Ήταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες», εξήγησε πρόσωπο της οικογένειάς του.

Ο Ουντερζό μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν τον Αστερίξ, τον Οβελίξ και την παρέα τους, το 1959, για λογαριασμό του νεανικού περιοδικού «Pilote». Ο Αστερίξ παραμένει το κόμικ που έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες -111 γλώσσες και διαλέκτους- παγκοσμίως.

Κορωνοϊός: Νεκρός γνωστός 44χρονος Dj από τον φονικό ιό

Μπορεί μέχρι τώρα από τον κορωνοϊό να πεθαίνουν κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όμως φαίνεται πως ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και σε νεαρότερες ηλικίες όπως ένας DJ ο οποίος πέθανε μόλις στα 44 του χρόνια, ενώ σοκ προκαλεί και ο θάνατος ενός 18χρονου στην Βρετανία.

O γνωστός στο χώρο του DJ, Black N Mild άφησε την τελευταία του πνοή αφότου διαγνώστηκε θετικός από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, το νοσοκομείο Orleans Parish Coroner’s Office όπου νοσηλευόταν επιβεβαίωσε την Παρασκευή (20 Μαρτίου) ότι ο γνωστός Dj, Oliver Stoker Jr, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 44 ετών καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον κορωνοϊό.

O Oliver Stoker Jr ήταν γνωστός στην Νέα Ορλεάνη για την μουσική που έπαιζε σε κλαμπ, μπαρ και στα μεγαλύτερα πάρτι της περιοχής.

Ο ίδιος εργαζόταν και σε ραδιόφωνα κάνοντας μίξη των μουσικών που άκουγαν εκείνη την ώρα οι ακροατές.

Ο Dj Black N Mild, ο οποίος είχε τέσσερα παιδιά, εργαζόταν επίσης στο σχολείο Arthur Ashe Charter της Νέας Ορλεάνης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, ο άτυχος 44χρονος αποχώρησε από την δουλειά του στις 9 Μαρτίου καθώς είχε πυρετό και ύστερα από λίγες ημέρες δημοσίευσε στα social media αναρτήσεις στις οποίες ενημέρωνε για την κατάσταση της υγείας του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share