Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη-σοκ για τον κορωνοϊό: Οι ασθενείς που αναρρώνουν έχουν...

Τι έδειξε έρευνα

24 Μαρτίου 2020 10:22
Αποκάλυψη-σοκ για τον κορωνοϊό: Οι ασθενείς που αναρρώνουν έχουν...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοσία αναπτύσσουν εκείνοι οι οποίοι ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19, την οποία προκαλεί κορωνοϊός, σύμφωνα την επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιτήρησης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών (Rospotrebnadzor)

«Η σημερινή έρευνα λέει ότι ναι, ανοσία αναπτύσσεται μετά από τη μολυσματική ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός», ανέφερε η ίδια. Ενώ, το θρίλερ συνεχίζεται για τους γιατρούς παγκοσμίως καθώς φαίνεται πως αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμα για τον κορωνοϊό είναι πολλά, με μια 20χρονη να έχει νέα συμπτώματα του ιού!

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Rospotrebnadzor, μελέτη του οργανισμού δείχνει την ανάπτυξη ανοσοσφαιρίνης M και G στο αίμα, με αποτέλεσμα το σώμα να προστατεύεται από το να νοσήσει εκ νέου.

Οι φονικές πανδημίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη - Χολέρα, ισπανική γρίπη, ασιατική γρίπη, ιλαρά, ιός SARS και γρίπη των χοίρων - Τα δραματικά νούμερα (Video)

Η πανδημία του κορωνοϊού που συγκλονίζει τον πλανήτη έχει επιφέρει σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πάνω από 15.000 θανάτους.

Στις πανδημίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη τους τελευταίους αιώνες, περιλαμβάνεται η εμφάνιση της χολέρας στις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία από το 1817 έως το 1824 που στοίχισε τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους.

Η ισπανική γρίπη το 1918 επέφερε τον θάνατο σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους, η Ασιατική γρίπη το 1957 σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης, υπάρχει μια θεωρία ότι κάθε 100 χρόνια συμβαίνει μια πανδημία. 1720 πανούκλα, 1820 χολέρα, 1920 ισπανική γρίπη, 2020 κορωνοϊός.

Η ιλαρά αφαίρεσε τη ζωή στις ΗΠΑ σε 8.000 ανθρώπους την περίοδο 1981-1991, ενώ στην Κίνα ο ιός SARS το 2003 κόστισε τη ζωή σε 774 ανθρώπους. Η γρίπη των χοίρων που εντοπίστηκε στο Μεξικό το 2019 επέφερε 19.500 θανάτους.

«Μπορεί και πάνω από 100.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα» - «Βόμβα» από Έλληνα καθηγητή επιδημιολογίας (Video)

Ο Τζον Ιωαννίδης, καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας του πανεπιστήμιου Στάνφορντ των ΗΠΑ εκτίμησε ότι τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ενδέχεται να φτάνουν έως και τα 100.000. Ο ίδιος πριν 3 ημέρες έκανε λόγο για 50.000 κρούσματα στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα είπε: «Θα έλεγα ότι η πιο αισιόδοξη εκτίμηση θα ήταν γύρω στις 4.000, αλλά υπάρχει πιθανότητα αυτή την στιγμή να έχουμε ξεπεράσει τα 100.000. Μεγάλη προτεραιότητα είναι να αποκτήσουμε με σαφή εικόνα το πού ακριβώς βρισκόμαστε». Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, εκτίμησε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στην Ελλάδα σε 8.000 με 10.000.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, γίνονται εντατικές προσπάθειες για την παρασκευή του εμβολίου αλλά και την εύρεση μιας θεραπείας ενάντια στον ιό: «Γίνονται εντατικές προσπάθειες και στα δύο μέτωπα, αλλά τα αποτελέσματα τουλάχιστον για το εμβόλιο θα χρειαστούν πιθανότατα ένα χρόνο, αν όχι δύο χρόνια».

Για τις θεραπείες απέναντι στον ιό, ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πιο αισιόδοξος, σημειώνοντας ωστόσο: «Αν δεν έχουμε τις σωστές κλινικές δοκιμές, για να ξέρουμε αν κάνουμε περισσότερο καλό ή κακό δίνοντας μια θεραπεία, θα ήμουν επιφυλακτικός να πω ότι έχουμε βρει τη λύση».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share