Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Ύποπτο κρούσμα σε δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο

Συναγερμός

23 Μαρτίου 2020 23:42
Κορωνοϊός - Ύποπτο κρούσμα σε δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού θεωρείται ένας δημοσιογράφος διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε απόψε η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Το γεγονός έχει ανησυχήσει για το κατά πόσο είναι ασφαλείς οι καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες συγκεντρώνονται δεκάδες δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην ίδια αίθουσα.

Η Ένωση δεν αποκάλυψε το όνομα του ύποπτου κρούσματος. Ανέφερε μόνο ότι βρίσκεται σε επαφή με τον γιατρό του Λευκού Οίκου και το μέσο ενημέρωσης όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος αυτός.

Την ίδια ώρα, περίπου 13.500 Αμερικανοί έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εξαιτίας του κορωνοϊού έπειτα από προτροπή αξιωματούχου.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ αυτήν την εβδομάδα θα επαναπατρίσει περίπου 1.600 Αμερικανούς από χώρες του εξωτερικού με περίπου 16 πτήσεις, είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, ενώ εξήγησε ότι περίπου 5.700 άνθρωποι έχουν ήδη επιστρέψει, πολλοί με πτήσεις που κανόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 10 εκατομμυρίων Αμερικανών υπηκόων στο εξωτερικό ζει εκεί και δεν επιθυμεί να επιστρέψει, είπε ο αξιωματούχος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να ζυγίσουν εάν θα είναι βολικό για εκείνους να παραμείνουν επ’ αόριστον στο εξωτερικό.

«Εάν βρίσκεστε κάπου όπου σκέφτεστε "όχι, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι εδώ σε όλη αυτήν την πορεία", επωφεληθείτε από τις υπάρχουσες εμπορικές δυνατότητες και φύγετε τώρα» τόνισε. Λιγότεροι από 30 εργαζόμενοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο εξωτερικό έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, είπε ένας δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ σημειώθηκαν 35 νεκροί από κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας, που «κόλλησαν» από μέλη του προσωπικού, όπως θα δείτε εδώ, για αυτό και δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού, και η Βρετανία ανήκει πλέον στις χώρες που έχουν επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας για άσκοπους λόγους.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Στο διάγγελμά του, ο Τζόνσον είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • 1. Ψώνια.
  • 2. Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα.
  • 3. Ιατρικές επισκέψεις.
  • 4. Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • 5. Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού.
  • 6. Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

Η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει τα μέτρα, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Άλλοι 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 335, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα, Δευτέρα, από 5.683 την Κυριακή.

Πριν λίγες ώρες και στην Κύπρο επιβλήθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, για να αποτραπούν τα χειρότερα, όπως θα δείτε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share