Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Βρετανία

Όλα όσα ανακοινώθηκαν

23 Μαρτίου 2020 23:00
Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Βρετανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού, και η Βρετανία ανήκει πλέον στις χώρες που έχουν επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας για άσκοπους λόγους.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Στο διάγγελμά του, ο Τζόνσον είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • 1. Ψώνια.
  • 2. Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα.
  • 3. Ιατρικές επισκέψεις.
  • 4. Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • 5. Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού.
  • 6. Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

Η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει τα μέτρα, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Άλλοι 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 335, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα, Δευτέρα, από 5.683 την Κυριακή.

Πριν λίγες ώρες και στην Κύπρο επιβλήθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, για να αποτραπούν τα χειρότερα, όπως θα δείτε εδώ.

Ισπανία: Παγοδρόμιο μετατρέπεται σε νεκροτομείο για τους χιλιάδες νεκρούς

Τα κρούσματα στην Ισπανία, όπως και οι θάνατοι όλο και αυξάνονται, ενώ οι αριθμοί θυμίζουν πλέον Ιταλία. Παγοδρόμιο στη Μαδρίτη θα μετατραπεί λοιπόν σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο.

Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Στη Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Το παγοδρόμιο βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, όπου έχουν εγκατασταθεί κρεβάτια για την φροντίδα ασθενών με κορονοϊό. Η Μαδρίτη θα μπορούσε να παράσχει φροντίδες σε 1.300 ασθενείς στο IFEMA αυτήν την εβδομάδα και 126 άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.

Οι συνθήκες στην Ισπανία είναι τραγικές, με του γιατρούς να ξεσπάνε σε κλάματα, όπως θα δείτε σε αυτό το βίντεο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share