Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ισπανία: Παγοδρόμιο μετατρέπεται σε νεκροτομείο για τους χιλιάδες νεκρούς

Θλίψη

23 Μαρτίου 2020 22:50
Ισπανία: Παγοδρόμιο μετατρέπεται σε νεκροτομείο για τους χιλιάδες νεκρούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κρούσματα στην Ισπανία, όπως και οι θάνατοι όλο και αυξάνονται, ενώ οι αριθμοί θυμίζουν πλέον Ιταλία. Παγοδρόμιο στη Μαδρίτη θα μετατραπεί λοιπόν σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο.

Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Στη Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Το παγοδρόμιο βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, όπου έχουν εγκατασταθεί κρεβάτια για την φροντίδα ασθενών με κορονοϊό. Η Μαδρίτη θα μπορούσε να παράσχει φροντίδες σε 1.300 ασθενείς στο IFEMA αυτήν την εβδομάδα και 126 άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.

Οι συνθήκες στην Ισπανία είναι τραγικές, με του γιατρούς να ξεσπάνε σε κλάματα, όπως θα δείτε σε αυτό το βίντεο.

Βίντεο τρόμος από νοσοκομείο της Ισπανίας - Ασθενείς πεταμένοι στο πάτωμα να βήχουν

Ένα βίντεο τρόμος ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε νοσοκομείο της Ισπανίας. Στο βίντεο φαίνεται ένας διάδρομος γεμάτος ασθενείς πεταμένους στο πάτωμα και να βήχουν. Ενώ, την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ιταλίας λόγω του κορωνοϊού περιέγραψε η Eλληνίδα γιατρός

Κορωνοϊός: Η σημασία των αποστάσεων ασφαλείας - 1 άτομο μολύνει 2,5 άτομα (video)

Κορωνοϊός: Η εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα παρουσίασε ένα γράφημα το οποίο δείχνει τη δύναμη της φυσικής απόστασης και τη σημασία των αποστάσεων ασφαλείας.

Πως 1 άτομο που είναι φορέας μπορεί με την καθημερινή επαφή με τον κόσμο, σε 5 μέρες να έχει κολλήσει 2.5 άτομα και σε 30 μέρες λόγω της διασποράς να έχουν μολυνθεί 406 συμπολίτες.

Πόσο μειώνεται ο αριθμός αν μειώσει στο μισό τις επαφές του;

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share