Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιταλία: 601 θάνατοι - Μείωση στον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων για το 24ωρο

Μήνυμα ελπίδας

23 Μαρτίου 2020 19:50
Ιταλία: 601 θάνατοι - Μείωση στον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων για το 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αριθμός των θανάτων ξεπερνά τους 6.000 στην Ιταλία, αν και θετικές είναι οι βλέψεις μια και το δεύτερο 24ωρο παρατηρείται μείωση σε θανάτους και κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 63.927. Οι νεκροί έφτασαν τους 6.077, ενώ 7.432 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Έκτακτη ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές έφθασε από την Κούβα στην Ιταλία, όπως θα δέιτε εδώ, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ιού.

Την Κυριακή το σύνολο κρουσμάτων του κορονωϊού ήταν 59.138 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 5.476 άνθρωποι και 7.024 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 601 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.789 νέα κρούσματα. 408 ασθενείς αρνητικοί στον ιό.

Τουλάχιστον 3.200 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 20.692 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 26.522 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 28.761 και οι νεκροί 3.776 . Στην Εμίλα Ρομάνια τα κρούσματα είναι 8.535 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 892. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.505, με 192 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώνεται ο περιορισμός της αύξησης του αριθμού των νεκρών και του συνόλου των περιστατικών.

Στο μεταξύ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο 38χρονος μάνατζερ και αθλητής γνωστός ως ο ασθενής νούμερο 1, ο οποίος είχε μεταδώσει τον ιό σε 15 τουλάχιστον άτομα στην πόλη Κοντόνιο.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: Μωρό 3 μηνών διαγνώστηκε θετικό

Ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι ένα βρέφος μόλις τριών προσβλήθηκε από κορονοϊό και αποτελεί το νεότερο ασθενή στην Ελλάδα.

Το βρέφος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, βιώνει μια περιπέτεια, για την οποία η μητέρα του, Κατερίνα Ρετσώνη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στην εκπομπή Live News του Mega, «δεν γνωρίζουμε τι έγινε πραγματικά. Έχουμε σκεφτεί διάφορα, αλλά μάλλον είναι ορφανό κρούσμα. Δεν υπήρχε μετακίνηση δική μας, πέρα από μια νοσηλεία που χρειάστηκε το μωρό για 7 μέρες».

Το βρέφος, λέει, η κ. Ρετσώνη, μετά την γέννησή του, έμεινε για 49 μέρες στην εντατική. «Όταν γυρίσαμε σπίτι είχε μια ίωση. Πήγαμε στο νοσοκομείο και την ξεπέρασε. Στη συνέχεια το παιδί πέρασε πάλι μια ίωση. Το φέραμε στο "Παίδων", τού έκαναν τεστ και βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Από την Παρασκευή βρισκόμαστε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης», λέει χαρακτηριστικά.

Ευτυχώς, το παιδί είναι πολύ καλά, σύμφωνα με την μητέρα του, η οποία υπογραμμίζει πως «οι γιατροί θεωρούν ότι εγώ κόλλησα το μωρό, όχι το μωρό εμένα. Σήμερα έκανα κι εγώ το τεστ και περιμένω τα αποτελέσματα».

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν έχω την καλύτερη ψυχολογία. Δεν βοηθάει ο εγκλεισμός», συμπληρώνει.

Να σημειώσουμε ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν και μπορείτε να δείτε εδώ τον συνολικό αριθμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share