Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Βρυξέλλες: Θύμα του κορωνοϊού εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Θρήνος

23 Μαρτίου 2020 17:35
Βρυξέλλες: Θύμα του κορωνοϊού εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και επηρεάζει ακόμα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μιας και ένας «εξωτερικός συνεργάτης» της Ευρωβουλής πέθανε, σύμφωνα με το «Brussels Times».

«We regretfully confirm that one of our external collaborators has passed away after contracting coronavirus» γράφει χαρακτηριστικά η αγγλική έκδοση στο Διαδίκτυο.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για την ταυτότητα του νεκρού, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για έναν εξωτερικό συνεργάτη της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες, που εργαζόταν με συμβόλαιο στη Γενική Γραμματεία Τεχνικής Υποστήριξης.

Μπορείτε να δείτε εδώ πόσα είναι τα κρούσματα και οι νεκροί παγκοσμίως, νούμερα που θα σας ανατριχιάσουν και ελπίζουμε να σας αφυπνίσουν.

Κορωνοϊός - Ιταλία: 52 ειδικούς γιατρούς στέλνει η Κούβα

Στην Ιταλία κατέφθασε εχθές αντιπροσωπεία γιατρών και νοσηλευτών από την Κούβα, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού και να βοηθήσουν.

Συνολικά 37 Κουβανοί γιατροί και 15 νοσοκόμες έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα και τέθηκαν στη διάθεση του υγειονομικού συστήματος της Λομβαρδία. Μόνο εχθές η Ιταλία μέτρησε ακόμα 651 νεκρούς, οι οποίοι όλο και αυξάνονται, μιας και οι συνθήκες επιδεινώνονται.

Η ομάδα των γιατρών περιλαμβάνει έναν επικεφαλής προσωπικού, τον Δρ. Κάρλος Περέζ Ντίας, διευθυντή του νοσοκομείου «Joaquín Albarrán» στην Αβάνα, έναν επικεφαλής logistics και συντονισμού, 35 γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων 23 ειδικών στην γενική ιατρική, 3 πνευμονολόγους, 3 εντατικολόγους, 3 ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες και 3 ειδικούς σε περιπτώσεις επειγόντων. Μαζί με αυτούς και 15 νοσοκόμες. Οι γιατροί της συγκεκριμένης ομάδας έχουν εμπειρία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε διάφορες χώρες, όπως η επιδημία του Έμπολα το 2014 στην Αφρική.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ο Δρ. Λεονάρντο Φερνάντεζ Φερνάντεζ, ένας από τους Κουβανέζους γιατρούς που βρίσκεται σε αποστολή στο νοσοκομείο της Κρεμόνα δήλωσε: «Κατά την γνώμη μου, μόνο ο Έμπολα ήταν πιο σοβαρός από τον κορωνοϊό. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε. Θα μείνουμε όσο χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα το αποφασίσουν το ιταλικό και του κουβανικό κράτος, τα οποία συνεργάζονται πλήρως, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε την μάχη εναντίον του κορωνοϊού».

Και πρόσθεσε, με δόση χιούμορ πως «προς το παρόν η μεγαλύτερη δυσκολία είναι το κρύο. Έχουμε συνηθίσει στους 28-30 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα το ξεπεράσουμε κι αυτό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share