Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η αλήθεια: Μια διαδρομή στην Αττική το τελευταίο βράδυ πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας (photos)

Αποκλειστικές εικόνες από το Athensmagazine.gr

23 Μαρτίου 2020 16:07
Αυτή είναι η αλήθεια: Μια διαδρομή στην Αττική το τελευταίο βράδυ πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας (photos)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Την ώρα, που η Κυβέρνηση επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, εξαιτίας της ανεύθυνης συμπεριφοράς ορισμένων συμπολιτών μας απέναντι στις συστάσεις για να #μένουμε_σπίτι, καλό είναι να βλέπουμε και ποια είναι η πραγματικότητα, πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Πώς ήταν, λοιπόν, χθες (22/3) το βράδυ στην εποχή της καραντίνας στην Αττική και λίγες ώρες πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας; Κινούνταν αρκετοί σε αυτήν, στην ημέρα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα με κανονικές συνθήκες, ή όντως ακολουθούν τις οδηγίες; Το Athensmagazine.gr έκανε μια διαδρομή και σας έχει την απάντηση.

Ας ξεκινήσουμε στις 22:15 από τον οδό Πατησίων. Λίγα αυτοκίνητα, κόσμος δεν υπάρχει στο σταθμό της Βικτώριας, όπως και στους υπόλοιπους. Όπως ανεβαίνουμε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τα αυτοκίνητα ίσως λογικά να γίνονται περισσότερα. Για το κέντρο της Αθήνας μιλάμε και δεν είναι απαραίτητο όσοι κινούνται, να το κάνουν αγνοώντας τις οδηγίες.

Κατεβαίνουμε στη Βασιλίσσης Σοφίας. Προς το ύψος του Χίλτον, όπως θα δείτε, η κινητικότητα είναι πολύ λιγότερη, όπως και στη συνέχεια, με την εικόνα προς το Παναθηναϊκό Στάδιο να είναι σχεδόν… έρημη. Αναφορικά με τα αυτοκίνητα, η κίνηση είναι ελαφρώς μειωμένη σε σύγκριση με την Πατησίων.

Προχωράμε προς τη Συγγρού με μια παρόμοια εικόνα, αφού πρώτα προσέξαμε, ότι σε δύο τρόλεϊ στο ύψος των Στηλών του Ολυμπίου Διός, υπάρχει μονάχα μία επιβάτιδα. Βλέπουμε μόνο λίγο κόσμο στα ζαχαροπλαστεία κοντά στο σταθμό του μετρό να δέχονται επισκέψεις για ένα ωραίο γλυκό. Ε, τελευταίο βράδυ είναι, μπορεί να έχεις κάνει μια μικρή «ατασθαλία» διατροφικά, οπότε θέλεις να τη συμπληρώσεις με κάτι γλυκό. Όλοι το έχετε κάνει, μην το αρνείστε…

Στο τέλος της Συγγρού, στρίβουμε πρώτα προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σε στενοχωρεί, αλήθεια, η εικόνα ενός ερημωμένου μέρους, σε ένα από τα πιο σπουδαία έργα του αιώνα στην χώρα μας, όπως και στη συνέχεια, στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Το ίδιο ισχύει από το σταθμό ΗΣΑΠ του Φαλήρου μέχρι το Πασαλιμάνι. Βλέπεις κόσμο μόνο σε μια διάσημη αλυσίδα fast food, μια μικρή συνάθροιση στο Δημοτικό Θέατρο, αλλά και μερικά… ζευγαράκια στην Καστέλλα, απολαμβάνοντας τη θέα της θάλασσας. Η αλήθεια είναι, ότι πρόκειται για την πρώτη φορά, που βλέπουμε μια πραγματική συνάθροιση.

Γυρίζοντας προς το κέντρο της Αθήνας, η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την Καστέλλα. Από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια και από την Ομόνοια μέχρι τη Λεωφόρο Δεκελείας, φτάνοντας στην Νέα Φιλαδέλφεια, πράγματι η κίνηση είναι μειωμένη και έχει περάσει περίπου μία ώρα. Και μιλάμε για βράδυ Κυριακής, με την εικόνα να είναι σαν από ξημερώματα καθημερινής, όπως και το Σάββατο όπως έδειξαν αρκετά ρεπορτάζ.

Βλέπουμε μόνο λίγο παραπάνω κόσμο στην Αχαρνών, μαζί με αυτή την επική εικόνα από κατάστημα με ρούχα.

Αυτή, λοιπόν, είναι η εικόνα από την Αττική σε ένα βράδυ, όπου την υποχρέωσε ο κορωνοϊός…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share