Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Στρατιωτική θητεία: Tι ισχύει για τους νεοσύλλεκτους λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ

22 Μαρτίου 2020 17:12
Στρατιωτική θητεία: Tι ισχύει για τους νεοσύλλεκτους λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναστέλλεται η χορήγηση άδειας ορκωμοσίας 15 ημερών στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας,όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Η άδεια θα ληφθεί υπόψη στη συνολική τους υπηρεσία με την απόλυση τους 15 ημέρες νωρίτερα της καθορισμένης, προστίθεται στην ανακοίνωση. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας θα λάβουν Φύλλο Πορείας για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους. Παράλληλα θέμα χρόνου είναι η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει νέο διάγγελμα στις 18.00

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το έντυπο δήλωσης μετακίνησης - Έτσι θα δηλώνουμε το λόγο για να βγούμε από το σπίτι

Ένα έντυπο καλούνται να συμπληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν, στο πλαίσιο των νέων μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού

Αυτό είναι το έντυπο:

undefined

Στο έντυπο που διέρρευσε, οι λόγοι που προβλέπονται για κίνηση εκτός οικίας είναι 6.

  • Μετακίνηση για εργασία
  • Για αγορά καταναλωτικών αγαθών
  • Για λόγους υγείας
  • Για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους
  • Για σωματική άσκηση κοντά στην οικία
  • Για εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στις 19:00 οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας. Αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν με μηνύματα SMS , προς συγκεκριμένο αριθμό, να δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται.

«Αφυπνιστείτε...» - Η δραματική περιγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού από 28χρονη στην Κρήτη

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά και το πως είναι η υγεία της, περιγράφει μέσα από το facebook μία 28χρονη γυναίκα στη Κρήτη η οποία προσβλήθηκε από τον ιό, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, τα στοιχεία της κοπέλας είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας, αλλά δεν δημοσιεύονται για λόγους προσωπικών δεδομένων. Επίσης, την ωμή αλήθεια της πραγματικότητας από τον κορωνοϊό περιέγραψε ο Έλληνας γιατρός από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος λέγοντας ότι: «Είναι πόλεμος - Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει - Αν δεν λάβετε μέτρα...»

Η κοπέλα τονίζει πως όλα ξεκίνησαν με συμπτώματα πυρετού, μυαλγίες, πονόλαιμο και στη συνέχεια δύσπνοια. Αφού επικοινώνησε με γιατρό πήγε στο νοσοκομείο και οι ακτινογραφίες έδειξαν στοιχεία πνευμονίας.

Μάλιστα όπως σημειώνει ύστερα από τρεις μέρες παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης και τραγικής εξάντλησης. Όπως λέει η ίδια σκοπό του μηνύματός της είναι να αφυπνιστούν οι νέοι και οι μεσήλικες, ενώ κλείνει την ανάρτησή της με την προτροπή "μείνετε σπίτι".

undefined

Ακολουθεί η ανάρτηση:

Πέμπτη μέρα νοσηλείας κι ευτυχώς πάμε καλά. Τα κύματα πυρετού όσο πάνε κι αραιώνουν. Είμαι 28 χρονών, υγιέστατη και προσβλήθηκα από το κορωνοϊό. Ξεκίνησε με συμπτώματα πυρετού που όσο περνούσαν οι μέρες ανέβαινε, μυαλγίες, πονόλαιμο ώσπου μια μέρα με έπιασε δύσπνοια και την επόμενη μέρα δυσφορία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Έτσι σε συνεννόηση με το γιατρό πήγα στο νοσοκομείο και οι ακτινογραφίες μου έδειξαν στοιχεία πνευμονίας κι έπρεπε να νοσηλευτώ.

Πρώτη μέρα αγανακτήσαμε να πέσει ο πυρετός, δεύτερη μέρα λίγο καλύτερα αλλά κάθε 5 ώρες πυρετό με αποτέλεσμα να μην τρώω και τη τρίτη μέρα να αφυδατωθώ και η εξάντληση να είναι τραγική. Στην τέταρτη μέρα είχα και ανακατοσούρες οι οποίες με φάρμακα πέρασαν κι άρχισα να τρώω και με τη βοήθεια των ορών να επανέρχομαι.

Σκοπός του μηνύματος είναι να αφυπνιστείτε και οι νέοι και οι μεσήλικες. Μπορεί να κολλήσει ο οποιοδήποτε κι όσο νέος κι αν είσαι μπορεί να μη το περάσεις και τόσο ελαφριά. Σκεφτείτε τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες κι αν ακόμα αυτό δε σας πείθει σκεφτείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Ακολουθήστε τους κανόνες, τηρήστε τους έτσι ώστε η κατάσταση να παραμείνει ελεγχόμενη και να μη φτάσουμε στο τέλος πριν καλά καλά αρχίσει.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ! Πιο απλό πράγμα απ' αυτό δε θα μπορούσε να μας ζητηθεί. Βοηθήστε τους εαυτούς σας, την οικογένεια σας, τους συνανθρώπους μας και φυσικά αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν στα νοσοκομεία. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ και να προσέχετε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share