Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Ιατρική πολέμου - Καλύτερα να μένεις σπίτι, παρά να φεύγεις ολομόναχος από τη ζωή» - Δραματική έκκληση Ελληνίδας γιατρού

Ανατριχιάζει

22 Μαρτίου 2020 15:27
«Ιατρική πολέμου - Καλύτερα να μένεις σπίτι, παρά να φεύγεις ολομόναχος από τη ζωή» - Δραματική έκκληση Ελληνίδας γιατρού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματική έκκληση απευθύνει Ελληνίδα γιατρός που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, να μείνουν οι Έλληνες στα σπίτια «για να μη φτάσουμε στη διαλογή» των ασθενών από κορωνοϊό.

«Είναι καλύτερα να μένεις μόνος στο σπίτι, παρά να φεύγεις ολομόναχος από αυτή τη ζωή, σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, μακριά απο τους δικούς σου ανθρώπους», αναφέρει η Χρυσούλα Παπαγεωργίου αναισθησιολόγος- εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Tenon »στο Παρίσι. Επίσης, τα συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά και το πως είναι η υγεία της, περιγράφει μέσα από το facebook μία 28χρονη γυναίκα στη Κρήτη

«Ιατρική πολέμου»

«Ιατρική πολέμου με λίγα λόγια. Ενός άλλου πολέμου... Με έναν αόρατο εχθρό. Και το ερώτημα για το πως αντιμετωπίζονται οι βαριά πάσχοντες που δεν δικαιούνται ένα κρεβάτι εντατικής, εύλογο: «Φροντίζουμε να μην υποφέρουν και να φεύγουν απο τη ζωή χωρίς πόνο, χωρίς δυσφορία, και χωρίς αίσθημα έλλειψης οξυγόνου», απαντά η εντατικολόγος. «Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την ιστορία είναι ότι αυτοί οι ασθενείς "φεύγουν" ολομόναχοι μέσα στους θαλάμους, γιατί απαγορεύεται η είσοδος των συγγενών. Είναι τραγικό. Είναι πάρα πολύ σκληρό, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και μετά τον θάνατο τους μπορούν μόνο τρία άτομα από την οικογένεια τους, να τους συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία» περιγράφει.

Στην Ελλάδα πρέπει να απαγορευθεί η κυκλοφορία

«Θεωρώ ότι στην Ελλάδα πήρατε μέτρα νωρίς. Νομίζω όμως ότι πρέπει να απαγορευθεί η κυκλοφορία. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στη φάση 2, γιατί αν «μπουκώσουν» τα νοσοκομεία θα είναι πιο καταστροφικά τα αποτελέσματα απ' ό,τι εδώ, λόγω έλλειψης ΜΕΘ και προσωπικού» .

Κορωνοϊός: Θέμα χρόνου η απαγόρευση κυκλοφορίας - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τα «ελευθέρας» - Τα σενάρια που εξετάζονται

Πιθανή θα πρέπει να θεωρείται μια απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown από την κυβέρνηση, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αυτό το ενδεχόμενο άφησε άλλωστε ανοιχτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open. Ενώ, τα συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά και το πως είναι η υγεία της, περιγράφει μέσα από το facebook μία 28χρονη γυναίκα στη Κρήτη

«Δεν πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Και αυτό επαφίεται σε εμάς. Στην ατομική μας ευθύνη και στη συλλογική μας ωριμότητα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην πιθανότητα του πλήρους αποκλεισμού, σημείωσε:

«Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε. Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε».

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε τα ίδια επί της ουσίας μιλώντας και στον ΣΚΑΪ.

«Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται», «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει», απάντησε χαρακτηριστικά στο ερώτημα για ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Για ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, είπε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

Απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν στις οδηγίες και να μείνουν στα σπίτια τους. Ο κ. Πέτσας είπε ότι κάποιοι θεώρησαν αυτή την ανάπαυλα ως διακοπές, ενώ δεν είναι.

«Είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε. Ακόμη και αυτοί που ταξίδεψαν να μείνουν σπίτι τους να μην ερθουν σε επαφή με τις κοινωνίες και διασπείρουν τον ιό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο Γαλλίας που εξετάζεται

Ένα σενάριο που εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για πλήρη περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται.

Πρόκειται για ένα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους.

Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο. Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται. Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share