Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Αφυπνιστείτε...» - Η δραματική περιγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού από 28χρονη στην Κρήτη

Σοκαρει

22 Μαρτίου 2020 14:27
«Αφυπνιστείτε...» - Η δραματική περιγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού από 28χρονη στην Κρήτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά και το πως είναι η υγεία της, περιγράφει μέσα από το facebook μία 28χρονη γυναίκα στη Κρήτη η οποία προσβλήθηκε από τον ιό, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, τα στοιχεία της κοπέλας είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας, αλλά δεν δημοσιεύονται για λόγους προσωπικών δεδομένων. Επίσης, την ωμή αλήθεια της πραγματικότητας από τον κορωνοϊό περιέγραψε ο Έλληνας γιατρός από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος λέγοντας ότι: «Είναι πόλεμος - Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει - Αν δεν λάβετε μέτρα...»

Η κοπέλα τονίζει πως όλα ξεκίνησαν με συμπτώματα πυρετού, μυαλγίες, πονόλαιμο και στη συνέχεια δύσπνοια. Αφού επικοινώνησε με γιατρό πήγε στο νοσοκομείο και οι ακτινογραφίες έδειξαν στοιχεία πνευμονίας.

Μάλιστα όπως σημειώνει ύστερα από τρεις μέρες παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης και τραγικής εξάντλησης. Όπως λέει η ίδια σκοπό του μηνύματός της είναι να αφυπνιστούν οι νέοι και οι μεσήλικες, ενώ κλείνει την ανάρτησή της με την προτροπή "μείνετε σπίτι".

Ακολουθεί η ανάρτηση:

Πέμπτη μέρα νοσηλείας κι ευτυχώς πάμε καλά. Τα κύματα πυρετού όσο πάνε κι αραιώνουν. Είμαι 28 χρονών, υγιέστατη και προσβλήθηκα από το κορωνοϊό. Ξεκίνησε με συμπτώματα πυρετού που όσο περνούσαν οι μέρες ανέβαινε, μυαλγίες, πονόλαιμο ώσπου μια μέρα με έπιασε δύσπνοια και την επόμενη μέρα δυσφορία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Έτσι σε συνεννόηση με το γιατρό πήγα στο νοσοκομείο και οι ακτινογραφίες μου έδειξαν στοιχεία πνευμονίας κι έπρεπε να νοσηλευτώ.

Πρώτη μέρα αγανακτήσαμε να πέσει ο πυρετός, δεύτερη μέρα λίγο καλύτερα αλλά κάθε 5 ώρες πυρετό με αποτέλεσμα να μην τρώω και τη τρίτη μέρα να αφυδατωθώ και η εξάντληση να είναι τραγική. Στην τέταρτη μέρα είχα και ανακατοσούρες οι οποίες με φάρμακα πέρασαν κι άρχισα να τρώω και με τη βοήθεια των ορών να επανέρχομαι.

Σκοπός του μηνύματος είναι να αφυπνιστείτε και οι νέοι και οι μεσήλικες. Μπορεί να κολλήσει ο οποιοδήποτε κι όσο νέος κι αν είσαι μπορεί να μη το περάσεις και τόσο ελαφριά. Σκεφτείτε τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες κι αν ακόμα αυτό δε σας πείθει σκεφτείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Ακολουθήστε τους κανόνες, τηρήστε τους έτσι ώστε η κατάσταση να παραμείνει ελεγχόμενη και να μη φτάσουμε στο τέλος πριν καλά καλά αρχίσει.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ! Πιο απλό πράγμα απ' αυτό δε θα μπορούσε να μας ζητηθεί. Βοηθήστε τους εαυτούς σας, την οικογένεια σας, τους συνανθρώπους μας και φυσικά αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν στα νοσοκομεία. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ και να προσέχετε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share