Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκάρουν τα πρόσωπα νοσηλευτών και γιατρών στην Ιταλία - Σημαδεμένα από τις μάσκες

Χέρια με πληγές και κόκκινα μάτια

22 Μαρτίου 2020 09:19
Σοκάρουν τα πρόσωπα νοσηλευτών και γιατρών στην Ιταλία - Σημαδεμένα από τις μάσκες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εθνική Ομοσπονδία Νοσηλευτικών Επαγγελμάτων της Ιταλίας, κάνει έκκληση για την μείωση εξάπλωση του κορωνοϊού, με ένα βίντεο που σοκάρει.

Σε βίντεο που ανάρτησε με σλόγκαν το «Μένουμε σπίτι», απευθύνει έκκληση στον κόσμο να μείνει στα σπίτια του, διότι «κάθε έξοδος ανοίγει την πόρτα στον ιό».

Γολγοθά είναι η κάθε μέρα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στην Ιταλία, που βρίσκεται στο επίκεντρο του κορωνοϊού με πάνω χιλιάδες αριθμούς, όπως θα δείτε εδώ.

Η έκκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικών Επαγγελμάτων Ιταλίας

Παρά την έκκληση της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό των μετακινήσεων προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα, όπου ζητά από όλους τους κατοίκους της Ιταλίας να μείνουν στα σπίτια εάν αγαπούν τους συγγενείς τους, το βίντεο της Εθνικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικών Επαγγελμάτων αποτυπώνει την πραγματικότητα στα ιταλικά νοσοκομεία.

Γιατροί και νοσηλευτές με παραμορφωμένα από τις μάσκες, πρόσωπα, με μάτια κατακόκκινα από την αϋπνία, με δάχτυλα γεμάτα πληγές ζητούν από τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του, γιατί ο χρόνος λιγοστεύει.

«Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Δεν έχουμε άλλα κρεβάτια για να μπορούν να νοσηλευτούν οι ασθενείς, αναγκαζόμαστε να επαναχρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας, επειδή είναι σπάνιος και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι κατάλληλος. Βρισκόμαστε σε συνεχή κίνδυνο, γνωρίζουμε ότι διακινδυνεύουμε καθημερινά την εξάπλωση του κορωνοϊού και ζούμε με τον φόβο ότι θα τον μεταφέρουμε στα σπίτια μας.

«Δεν υπάρχει κανχρόνος για να κλάψουμε» λένει οι γιατροί στην Ιταλία. Δεν υπάρχει πλέον καν χρόνος ούτε για να κλάψουμε, ακόμη και μετά το πέρας μιας μακράς εξαντλητικής βάρδιας.

Βλέπουμε έναν θάνατο που δεν έχει την αξιοπρέπεια να γιορτάζεται. Άνθρωποι χωρίς συναισθήματα. Δοκιμαζόμαστε, είμαστε λίγοι, στο νοσοκομείο και εκτός αυτού. Πηγαίνουμε στα σπίτια των ανθρώπων σαν στρατιώτες στο μέτωπο, χωρίς προστασία, σε μια περίοδο που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα τεράστια αιτήματα για περίθαλψη Είμαστε μόνοι.

Εάν δεν σταματήσουμε αυτή την χιονοστιβάδα, θα πληρώσουμε το μεγαλύτερο τίμημα: την αποτυχία ολόκληρου του συστήματος και όλων εκείνων που έχουν αξία για να ζει κανείς. Χρειαζόμαστε νοσοκομεία, προσωπικό. Αμέσως. Τώρα. Όχι αύριο.

Χρειαζόμαστε ειδικευμένους επαγγελματίες. Χρειαζόμαστε επίσης τους αγαπητούς πολίτες. Κλειστείτε στα σπίτια σας. Κάθε έξοδος ανοίγει την πόρτα στον ιό. Δεν μπορούμε πλέον να το αντέξουμε. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share