Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρχεται μπούμερανγκ στην Κίνα ο κορωνοϊός - 46 νέα κρούσματα

Εισαγόμενα από το εξωτερικό

22 Μαρτίου 2020 08:38
Έρχεται μπούμερανγκ στην Κίνα ο κορωνοϊός - 46 νέα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα ένα χτύπημα δέχεται η Κίνα, με 46 νέα κρούσματα κορωνοϊού , στην τέταρτη συνεχόμενη μέρα αύξησης του αριθμού, με όλα εκτός από ένα, να προέρχονται από το εξωτερικό σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ενώ στην ηπειρωτική Κίνα μειώνεται δραστικά ο αριθμός των κρουσμάτων εγχώριας μετάδοσης του Covid-19, το ένα που ανακοινώθηκε σήμερα ήταν το πρώτο μετά από τέσσερις μέρες. Στη χώρα παρατηρείται μια σταθερή άνοδος των «εισαγόμενων» κρουσμάτων, κυρίως Κινέζοι που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Χθες Σάββατο, οι κινεζικές αρχές ανέφεραν 41 νέα κρούσματα, όλα άνθρωποι που έφθασαν στη χώρα μολυσμένοι από τον κορωνοϊό στο εξωτερικό.

Από την έναρξη της πανδημίας, σε όλη την ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί 81.054 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 και 3.261 θάνατοι, ανάμεσά τους έξι χθες Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε στα τέλη του περασμένου έτους η πανδημία, δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Η Κίνα μάλιστα όπως θα διαβάσετε εδώ, έκλεισε τα σύνορά της, αφού σκόρπισε τον φονικό ιό.

Κύπρος: Ασθενής διέφυγε από νοσοκομείο και μετά αναγκαστικά πήγε στην ΜΕΘ

Ένας ασθενής ο οποίος ήταν ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού διέφυγε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στην Κύπρο, ενώ περίμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Διαμαρτυρήθηκε στους γιατρούς για την καθυστέρηση στην αρχή και στη συνέχεια χωρίς να ενημερώσει κανέναν σηκώθηκε και έφυγε.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία του άρχισε η αναζήτηση του. Ωστόσο ο ασθενής ένιωσε δύσπνοια και ανέβασε πυρετό και επέστρεψε στο Νοσοκομείο.

Επιβεβαιώθηκε πως είναι ασθενής και λόγω της κατάστασης του εισήχθη στην εντατική και τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα. Να σημειωθεί ότι η Κύπρος μετράει τον πρώτο της νεκρό, όπως θα δείτε εδώ.

Θρήνος στην Ρεάλ Μαδρίτης - Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της από κορωνοϊό

Ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ, κατέληξε στα 76 έτη, αφού νόσησε από τον κορωνοϊό, που θερίζει και στην Ισπανία.

Στους 1.377 έφτασαν πλέον οι νεκροί στην Ισπανία, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 25.322, και θυμίζουν δεδομένα Ιταλίας πλέον, τα οποία θα δείτε εδώ. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Λορένθο Σανθ που διετέλεσε πρόεδρος των Μαδριλένων από το 1995 έως το 2000 και εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη με λοίμωξη του αναπνευστικού λόγω του κορωνοϊού.

Ο θάνατος ανακοινώθηκε από το γιο του και πρώην παίκτη της μπασκετικής ομάδας της Ρεάλ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Μόλις πέθανε ο πατέρας μου. Δεν άξιζε τέτοιο τέλος και με αυτόν τον τρόπο. Φεύγει ένας από τους καλύτερους και πιο εργατικούς ανθρώπους που έχω δει στη ζωή μου. Η οικογένεια και η Ρεάλ ήταν τα πάθη του. Η μητέρα μου και τα αδέλφια μου τον ζήσαμε και τον απολαύσαμε», ήταν η ανάρτηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share