Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ακόμα 53 νεκροί

220 στο σύνολο

21 Μαρτίου 2020 20:55
Κορωνοϊός - Βρετανία: Ακόμα 53 νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα 53 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Βρετανία, σύμφωνα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική στην Ιταλία, που μετράει 5.000 νεκρούς, όπως θα διαβάσετε εδώ.

«Λουκέτο» σε μια σειρά καταστημάτων ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε νέα του συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, κλείνουν νυχτερινά κέντρα, θέατρα, γυμναστήρια, κινηματογράφοι και κέντρα διασκέδασης. Η κυβέρνηση θα καλύψει το 80% του μισθού αυτών που δεν εργάζονται.

Κορονοϊός: Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς την Παρασκευή άνοιξε τον Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς,

Τέλεσε κανονικά την λειτουργία, παρά την απαγόρευσηγια την πρόληψη του κορωνοϊού, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης αφού παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι αν συνεχιστούν τέτοιες συμπεριφορές, θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση η απαγόρευση κυκλοφορίας, που όπως θα διαβάσετε εδώ εξετάζεται.

Συγκίνησε όλους ο Σωτήρης Τσιόδρας - " Το εάν θα έχουμε λιγότερους θανάτους μπορεί να αλλάξει"

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες για τον νέο κορωνοϊό και συγκινημένος καθήλωσε όλη την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στην Ιταλία, που πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, όπου λόγω έλλειψης κλινών γίνεται επιλογή ασθενών για να ενταχθούν στις ΜΕΘ και οι γιατροί διαλέγουν τους νεότερους με περισσότερες πιθανότητες να σωθούν, ο κ. Τσιόδρας είπε: «Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης των μανάδων και των πατεράδων μας. Άλλοι είναι γιαγιάδες και παππούδες. Τους σεβόμαστε όλους. Τους προστατεύουμε όλους. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτούς. Το εάν θα έχουμε λιγότερους θανάτους μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Μάλιστα μας ενημέρωσε, όπως και κάθε μέρα, για την κατάσταση στην Ελλάδα, και για τα νέα κρούσματα που θα τα δείτε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share