Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συγκίνησε όλους ο Σωτήρης Τσιόδρας - " Το εάν θα έχουμε λιγότερους θανάτους μπορεί να αλλάξει"

Εμφανώς συγκινημένος

21 Μαρτίου 2020 19:10
Συγκίνησε όλους ο Σωτήρης Τσιόδρας -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες για τον νέο κορωνοϊό και συγκινημένος καθήλωσε όλη την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στην Ιταλία, που πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, όπου λόγω έλλειψης κλινών γίνεται επιλογή ασθενών για να ενταχθούν στις ΜΕΘ και οι γιατροί διαλέγουν τους νεότερους με περισσότερες πιθανότητες να σωθούν, ο κ. Τσιόδρας είπε: «Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης των μανάδων και των πατεράδων μας. Άλλοι είναι γιαγιάδες και παππούδες. Τους σεβόμαστε όλους. Τους προστατεύουμε όλους. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτούς. Το εάν θα έχουμε λιγότερους θανάτους μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Μάλιστα μας ενημέρωσε, όπως και κάθε μέρα, για την κατάσταση στην Ελλάδα, και για τα νέα κρούσματα που θα τα δείτε εδώ.

Λαϊκές Αγορές - Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα;

Μετά το σημερινό «λουκέτο» στις λαϊκές, λόγω του κορωνοϊού, όλα αλλάζουν από την Δευτέρα και μπαίνουν νέοι περιορισμοί.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για το χρονικό διάστημα από 23/3 έως και 30/4/2020 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με τους εξής περιορισμούς:

  • Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
  • Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  • Με την ίδια Απόφαση γίνεται σαφές ότι παραμένει το απαγορευτικό πώλησης άλλων ειδών στις λαϊκές (π.χ. ρούχα), εκτός των ειδών των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών- όπως προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ΟΡΕΝ- θα συμπεριλάβει τους εν λόγω παραγωγούς κι επαγγελματίες στη λίστα με τους κλάδους που πλήττονται, δίνοντας έτσι πρόσθετη ρευστότητα με αναστολή φορολογικών- ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και πρόσβαση στα 800 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης.

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα σκηνικό που καταγράφηκε σε λαική, το οποίο θα σας σοκάρει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share