Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαϊκές Αγορές - Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα;

Νέοι περιορισμοί

21 Μαρτίου 2020 18:37
Λαϊκές Αγορές - Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά το σημερινό «λουκέτο» στις λαϊκές, λόγω του κορωνοϊού, όλα αλλάζουν από την Δευτέρα και μπαίνουν νέοι περιορισμοί.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για το χρονικό διάστημα από 23/3 έως και 30/4/2020 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με τους εξής περιορισμούς:

  • Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
  • Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  • Με την ίδια Απόφαση γίνεται σαφές ότι παραμένει το απαγορευτικό πώλησης άλλων ειδών στις λαϊκές (π.χ. ρούχα), εκτός των ειδών των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών- όπως προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ΟΡΕΝ- θα συμπεριλάβει τους εν λόγω παραγωγούς κι επαγγελματίες στη λίστα με τους κλάδους που πλήττονται, δίνοντας έτσι πρόσθετη ρευστότητα με αναστολή φορολογικών- ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και πρόσβαση στα 800 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης.

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα σκηνικό που καταγράφηκε σε λαική, το οποίο θα σας σοκάρει.

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Συνολικά 530

Τα νέα δεδομένα για την Ελλάδα όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσιάζει ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Πλέον ανέρχονται τα κρούσματα στα 530, με 35 νέα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα μιας και αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, ενώ μόνο 19 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι θάνατοι όπως θα δείτε εδώ είναι πλέον 13 και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. Τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 530, καθώς προστέθηκαν άλλα 35. 18 οι διασωληνωμένοι. Το 79% όσων νοσηλεύονται έχουν σοβαρά νοσήματα.

Οι περισσότεροι είναι άντρες, το 47% είναι μεγάλης ηλικίας άνω των 65 ετών. Από τους 13 που κατέληξαν οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, εκτός από τον 13ο που είναι άνω των 90 ετών. Από τους 13 μόνο μία είναι γυναίκα. Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ο εχθρός, είπε, δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι ασφαλής. Μεταξύ 18-64 ετών το 75% των κρουσμάτων. Συγκινημένος ο κ. Τσιόδρας όταν μίλησε για την ανάγκη να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share