Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αναμένεται δεύτερο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα -"Μπορεί να πέσει πολύ η μεταδοτικότητα το καλοκαίρι, αλλά..."

Πιο δυνατό κύμα

21 Μαρτίου 2020 18:25
Αναμένεται δεύτερο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες δηλώσεις από μικροβιολόγο θέλουν τον κορωνοϊού να επιστρέφει πιο επιθετικός και να προβλέπει νέα μεγαλύτερη καραντίνα σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Γκέρμπα, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, σύμφωνα με την Daily Star πως ο κορωνοϊός δείχνει να ακολουθεί το μοτίβο της γρίπης, δηλαδή θα αποδυναμωθεί μόλις αρχίσει ο καιρός και ζεσταίνει, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τον Γκέρμπα, τον χειμώνα ο κορωνοϊός θα επιστρέψει πιο επιθετικός και προβλέπει νέα μεγαλύτερη καραντίνα σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και χιλιάδες ακόμα θανάτους λόγω της πανδημίας.

«Είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Η ανησυχία μας έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ιός μπορεί να μεταναστεύσει στο νότιο ημισφαίριο. Πιθανολογώ πως θα επιστρέψει τον χειμώνα, όπως και η γρίπη που επαναλαμβάνεται ανά σεζόν. Είναι μια τεράστια ανησυχία μας, αλλά με σιγουριά δεν μπορούμε να μιλήσουμε», δήλωσε ο Γκέρμπα.

Ο Μάικλ Σκίνερ, καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στην Daily Telegraph έκανε λόγο για ένα δεύτερο κύμα του ιού.

«Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Μπορεί να πέσει πολύ η μεταδοτικότητα το καλοκαίρι, όπως πολύς κόσμος περιμένει αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα δεύτερο κύμα, όπως εκείνο της γρίπης».

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες εξεύρεσης ενός εμβολίου κατά του covid-19 συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε μια μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι να τεθεί σε παραγωγή πριν τον χειμώνα.

Στην Ελλάδα μάλιστα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 35 και μπορείτε να δείτε εδώ τα συνολικά κρούσματα.

Ιράν: «Κυκλοφορούμε φάρμακο για τον κορωνοϊό μέσα στις επόμενες 7 - 10 ημέρες»

Ένα αισιόδοξο μήνυμα που αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, έδωσαν οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο επικεφαλής του ινστιτούτου τροφίμων και φαρμάκων του Ιράν, Mohammad Reza.

Σε μια χώρα που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές με τα περισσότερα θύματα από τον θανατηφόρο ιό, όπως το Ιράν, τα λόγια του Reza, που αναπαρήγαγαν τουρκικά μέσα, ακούγονται σωτήρια, αν και περιμένουμε να επαληθευτούν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ινστιτούτου είπε πως «το φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού, βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής του και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες!».

Χωρις να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τη φύση του φαρμάκου, ο Reza είπε πως... «η πρώτη ύλη για την παρασκευή του φαρμάκου λέφτασε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα. Το φάρμακο αποτελεί αποκλειστική εγχώρια παραγωγή. Θα κυκλοφορήσουμε το φάρμακο αυτό, που κάμει καλό σε ασθενείς του κορωνοϊού, μέσα στις επόμενες 7 - 10 ημέρες».

Ακόμη, ανέφερε πως «έχουν γίνει κλινικές δοκιμές σε κάποιους ασθενείς και ήταν επιτυχημένες. Επιπλέον, έχουμε λάβει τις απαραίτητες άδειες για την κυκλοφορία του». Στις ΗΠΑ έχουν γίνει προσπάθειες, και μάλιστα μια γυναίκα έχει εμβολιαστεί, η οποία ήταν και η πρώτη, όπως θα διαβάσετε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share