Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ιράν: «Κυκλοφορούμε φάρμακο για τον κορωνοϊό μέσα στις επόμενες 7 - 10 ημέρες»

Αισιόδοξο μήνυμα

21 Μαρτίου 2020 16:30
Ιράν: «Κυκλοφορούμε φάρμακο για τον κορωνοϊό μέσα στις επόμενες 7 - 10 ημέρες»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα αισιόδοξο μήνυμα που αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, έδωσαν οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο επικεφαλής του ινστιτούτου τροφίμων και φαρμάκων του Ιράν, Mohammad Reza.

Σε μια χώρα που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές με τα περισσότερα θύματα από τον θανατηφόρο ιό, όπως το Ιράν, τα λόγια του Reza, που αναπαρήγαγαν τουρκικά μέσα, ακούγονται σωτήρια, αν και περιμένουμε να επαληθευτούν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ινστιτούτου είπε πως «το φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού, βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής του και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες!».

Χωρις να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τη φύση του φαρμάκου, ο Reza είπε πως... «η πρώτη ύλη για την παρασκευή του φαρμάκου λέφτασε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα. Το φάρμακο αποτελεί αποκλειστική εγχώρια παραγωγή. Θα κυκλοφορήσουμε το φάρμακο αυτό, που κάμει καλό σε ασθενείς του κορωνοϊού, μέσα στις επόμενες 7 - 10 ημέρες».

Ακόμη, ανέφερε πως «έχουν γίνει κλινικές δοκιμές σε κάποιους ασθενείς και ήταν επιτυχημένες. Επιπλέον, έχουμε λάβει τις απαραίτητες άδειες για την κυκλοφορία του». Στις ΗΠΑ έχουν γίνει προσπάθειες, και μάλιστα μια γυναίκα έχει εμβολιαστεί, η οποία ήταν και η πρώτη, όπως θα διαβάσετε εδώ.

«Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει - Το εμβόλιο θα το έχουμε...» - «Βόμβα» από τον πρόεδρο της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων (Video)

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού, τις μελέτες που έχουν γίνει, αλλά και τα φάρμακα που κάποιοι ήδη χρησιμοποιούν προσδοκώντας την αντιμετώπισή του. Ενώ, δείτε σε βίντεο σε ζωντανή κάλυψη τα επίσημα δεδομένα θανάτων και κρουσμάτων που παρουσιάζει καθημερινά κάθε χώρα στον κόσμο.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία για τον κορωνοϊού. Το εμβόλιο στην καλύτερη των περιπτώσεων θα το έχουμε το φθινόπωρο» είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας, παράλληλα, για τις θεραπείες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share