Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες λένε πως δεν τίθεται θέμα αναβολής

Επιμένουν στην αρχική ημερομηνία

21 Μαρτίου 2020 16:15
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες λένε πως δεν τίθεται θέμα αναβολής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» επιμένει στην διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών, παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Απαντώντας στο επίσημο αίτημα της Νορβηγικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη μη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, ο αντιπρόεδρος του «Τόκιο 2020», Τοσιάκι Έντο, άφησε να εννοηθεί πως δεν έχει φτάσει ακόμη η στιγμή της οριστικής απόφασης για αναβολή ή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Με δήλωσή του στην “ Kyodo News”, ο Τοσιάκι Έντο εξήγησε: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είναι αυτή που θα λάβει την τελική απόφαση. Από τη δική μας πλευρά, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιούλιο».

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νορβηγίας ήταν η τελευταία που εξέφρασε επισήμως το αίτημά της για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά από αυτές της Σλοβενίας και της Κολομβίας.

Μέχρι αυτήν την ώρα, η ΔΟΕ επιμένει στον αρχικό προγραμματισμό της για έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 24 Ιουλίου. Επίσης παραδόθηκε και η Ολυμπιακή φλόγα, κεκλεισμένων πάντα των θυρών, όπως θα δείτε εδώ, και έβαλε πλώρη για Τόκιο.

Κραυγή αγωνίας από την Κατερίνα Στεφανίδη: «Θέλετε να βάλετε την υγεία όλων μας σε κίνδυνο;»

Μεγάλες πιέσεις δέχονται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να ακυρωθούν για φέτος, αλλά προς το παρόν αμφότερες προτιμούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση, παρότι μάλιστα ο πρόεδρος της δεύτερης έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Οι αθλητές, πάντως, επιμένουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να γίνουν φέτος και ασκούν ασφυκτική πίεση πια, με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, να βγάζει κραυγή αγωνίας εναντίον της ΔΟΕ, ρωτώντας την αν θέλει να επιμείνει να βάζει σε κίνδυνο την υγεία όλων μας, προκειμένου να γίνουν οι Αγώνες.

Η ίδια, παράλληλα, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΔΟΕ, επισημαίνει πως δεν έχει καμία σχέση αυτό που συμβαίνει, με το ποια θα είναι η κατάσταση σε 4 μήνες και πρέπει άμεσα να μπει ένα «STOP».

«Δεν έχει να κάνει με το πώς θα είναι η κατάσταση σε 4 μήνες, αλλά με το πώς είναι τώρα. Θέλει η ΔΟΕ να συνεχίσει να βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία των οικογενειών μας και τη δημόσια υγεία, για να προπονούμαστε καθημερινά; Μας βάζετε σε κίνδυνο τώρα, σήμερα, όχι σε 4 μήνες», ανέφερε μέσω Twitter η Ολυμπιονίκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share