Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Δραματική έκκληση 51χρονης νοσηλεύτριας μετά από 48ωρη βάρδια: «Μην αδειάζετε τα... αφήστε κάτι και για εμάς...» (Video)

Συγκλονίζει

21 Μαρτίου 2020 15:54
Δραματική έκκληση 51χρονης νοσηλεύτριας μετά από 48ωρη βάρδια: «Μην αδειάζετε τα... αφήστε κάτι και για εμάς...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματική έκκληση κάνει μια 51χρονη νοσοκόμα μετά από 48ωρη βάρδια σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας λέγοντας: «Μην αδειάζετε τα σούπερ μάρκετ, αφήστε κάτι και για εμάς...» Επίσης, «ραγίζει» καρδιές το γράμμα του αδελφού του πρώτου νεκρού από τον κορωνοϊό, στον οποίο σήμερα οι αγαπημένοι του άνθρωποι είπαν το τελευταίο «αντίο», με τις εικόνες να είναι πρωτόγνωρες από την κηδεία του.

Η νοσοκόμα, ανάρτησε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο Facebook, όπου μιλά από το κάθισμα του αυτοκινήτου της και λέει:

«Μόλις βγήκα από το σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχουν φρούτα και λαχανικά και με έπιασαν τα κλάματα. Είμαι νοσοκόμα σε μονάδα εντατικής και μόλις τελείωσα 48 ώρες εργασίας και απλά ήθελα να πάρω κάποια πράγματα για τις επόμενες 48 ώρες. Δεν υπάρχουν φρούτα, δεν υπάρχουν λαχανικά και απλά δεν ξέρω πώς θα μείνω υγιής. Εσείς που αδειάζετε τα ράφια από τα βασικά τρόφιμα, πρέπει να σταματήσετε, επειδή άνθρωποι σαν εμένα θα φροντίζουν εσάς όταν μας χρειαστείτε. Σας παρακαλώ, σταματήστε να το κάνετε!».

Η ωμή αλήθεια από Έλληνα γιατρό στο Μπέργκαμο: «Είναι πόλεμος - Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει - Αν δεν λάβετε μέτρα...» (Video)

Την ωμή αλήθεια της πραγματικότητας από τον κορωνοϊό περιέγραψε ο Έλληνας γιατρός από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος λέγοντας ότι: «Είναι πόλεμος - Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει - Αν δεν λάβετε μέτρα...»

Ο ίδιος είναι χειρούργος ΩΡΛ, όμως εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση οι ειδικότητες μοιάζουν με… πολυτέλεια. Άπαντες εκπαιδεύονται και ρίχνονται στη μάχη κατά του Covid-19. Δεν περισσεύει κανένας. Πολλοί έχουν ονομάσει «Αποκάλυψη» τα όσα διαδραματίζονται εκεί, στο πιο προηγμένο νοσοκομείο της Λομβαρδίας, το οποίο έχει φτάσει πλέον στα όριά του από τα συνεχή κρούσματα που καταφθάνουν. Η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο.

«Είναι πόλεμος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και εμείς. Εδώ και εβδομάδες και η κατάσταση, δυστυχώς, δεν καλυτερεύει καθόλου αν και έχουμε οργανωθεί κάπως. Ο πόλεμος μαίνεται 24 ώρες το 24ωρο. Προσπαθούμε να σώσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Το σημερινό νούμερο των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιο αν δεν κάναμε όλα αυτά που κάνουμε. Εμείς εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική, ιατρική μάχης, όπως γίνεται στη μάχη. Έρχονται οι αναισθησιολόγοι και αποφασίζουν ‘αυτός μπορεί και αυτός δεν μπορεί’. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο -επί γης- Θεός ο γιατρός», ανέφερε μεταξύ άλλων. Δεν το χωράει ο νους

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ασθενείς γύρω στα 60-65. Δεν μιλάμε για τους ασθενείς 85-90. ‘Φεύγουν’ οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους. Χτυπάει τους πάντες. Έχουμε ασθενείς από 27-28 χρόνων μέχρι 90 και βάλε. ‘Φεύγουν’ πιο εύκολα οι μεγάλοι, γιατί αποφασίζουμε και ρίχνουμε όλες τις ενέργειές μας στους νέους και τους μεσήλικες, αλλιώς θα ‘έφευγαν’ και αυτοί, σας το υπογράφω. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ», ανέφερε ακόμα ο κ. Γιούργος.

«Όταν πρέπει ο γιατρός να επιλέξει ποιον θα σώσει και ποιον θα αφήσει, το σύστημα πλέον έχει ξεπεράσει τα όριά του», τόνισε επίσης και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιληφθούν άπαντες, ακόμα και στην Ελλάδα. Όσοι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και δεν υπακούν στις εντολές των ειδικών. Η κατάσταση δεν πρέπει με τίποτα να ξεφύγει και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share