Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Μπορείτε να το βουλώσετε και να πάτε να γ@μ@πλυθείτε;» - Ξέσπασμα του Βασίλη Τσιάρτα για τον κορωνοϊό (photo)

Όλα όσα έγραψε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

21 Μαρτίου 2020 15:15
«Μπορείτε να το βουλώσετε και να πάτε να γ@μ@πλυθείτε;» -  Ξέσπασμα του Βασίλη Τσιάρτα για τον κορωνοϊό (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τοποθέτηση για την πανδημία του κορωνοϊού έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προκαλώντας αντιδράσεις. Ενώ, την ωμή αλήθεια της πραγματικότητας από τον κορωνοϊό περιέγραψε ο Έλληνας γιατρός από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος λέγοντας ότι: «Είναι πόλεμος - Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει - Αν δεν λάβετε μέτρα...»

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Μέχρι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να μπούμε πάλι με ασφάλεια σε κανονικούς ρυθμούς μπορείτε εσείς οι Κομμουνιστές, Ζαίοι και παπαγαλάκια να το βουλώσετε και να πάτε να γ…ωπλυθείτε επιτέλους; Και ενοχλείτε και δεν προσφέρετε τίποτα απολύτως. Νισάφι πια. Κρατήστε και τα ρέστα απ’ το δεύτερο…».

Από εδώ «ξεκίνησε» ο κορωνοϊός: Αυτό είναι το «σημείο 0» της Ευρώπης - Το «εκκολαπτήριο» που σκόρπισε τον φονικό ιό (photos)

Ένα δημοσίευμα του Politico αποκαλύπτει το «σημείο 0» από όπου εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη. Ένα χωριό του Τιρόλο ήταν πιθανόν το «εκκολαπτήριο» που σκόρπισε τον φονικό ιό στην Γηραιά Ήπειρο.
Ενώ, την ωμή αλήθεια της πραγματικότητας από τον κορωνοϊό περιέγραψε ο Έλληνας γιατρός από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος λέγοντας ότι: «Είναι πόλεμος - Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει - Αν δεν λάβετε μέτρα...»

Το χωριό Ischgl , γνωστό και ως η «Ίμπιζα των Αλπεων» είναι δημοφιλής προορισμός των σκιέρ. Σήμερα πλέον οι αρχές θεωρούν ότι από εκεί ξεκίνησε στο τέλος του Φεβρουαρίου η διασπορά της επιδημίας Covid-19 στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο πρώτος συναγερμός σήμανε την 1η Μαρτίου, όταν οι ισλανδικές αρχές διαπίστωσαν ότι 15 επιβάτες πτήσης από το Μόναχο είχαν προσβληθεί από τον ιό. Οι 14 είχαν μείνει προηγουμένως στο αυστριακό χωριό. Η Βιέννη αγνόησε τότε τις προειδοποιήσεις των Ισλανδών και αυτό αποδείχθηκε μοιραίο σφάλμα.

Οι σκανδιναβικές υγειονομικές αρχές έχουν ιχνηλατήσει πολλές εκατοντάδες κρούσματα συνδεόμενα ευθέως με το Ischgl. Την Τρίτη, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι η μόλυνση του 40% των άνω των 1.400 κρουσμάτων στην χώρα σημειώθηκε στην Αυστρία. Και οι αρχές πιστεύουν ότι εκατοντάδες άλλα κρούσματα στην Αυστρία και το Βέλγιο έχουν ευθεία σχέση με το χωριό αυτό του Τιρόλο.

Στη Βιέννη διατυπώνονται επικρίσεις για βραδεία αντίδραση της κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Κουρτς και η αιφνίδια στροφή του προς τη δριμεία αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα αποδίδεται στην καθυστερημένη συνειδητοποίηση της κατάστασης στο Τιρόλο.

Προηγουμένως, παρά τις άμεσες προειδοποιήσεις, οι ίδιες οι τοπικές αρχές του Τιρόλο δεν είχαν θελήσει να αναλάβουν δράση από τον φόβο των επιπτώσεων στον τοπικό τουρισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share