Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ δίχως τέλος - 627 ακόμη νεκροί στην Ιταλία!

Συναγερμός!

20 Μαρτίου 2020 19:34
Θρίλερ δίχως τέλος - 627 ακόμη νεκροί στην Ιταλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στην γειτονική Ιταλία καθώς μέσα σε μόνο ένα 24ωρο άλλοι 627 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό. Ενώ πριν λίγη ώρα ένα ηχηρό μήνυμα έστειλαν γιατροί μέσα από νοσοκομείο της Ιταλίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 14.000 ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 3,405.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.

Από αύριο αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Όπως διαρρέει, από αύριο είναι πιθανό να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και όχι μόνο σε ένα μικρό ποσοστό, να απαγορευθεί το τρέξιμο σε ανοικτούς χώρους, να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ στα εμπορικά κέντρα τα σαββατοκύριακα, να μην μπορεί να πηγαίνει κανείς σε σπίτι του στην εξοχή.

Στόχος των νέων πιθανών απαγορεύσεων είναι να αποθαρρυνθούν οι Iταλοί και να μην αποφασίσουν να πάνε σε κάποιο θέρετρο, μέσα στο σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί από τους Iταλούς να ψωνίζουν τρόφιμα μόνον μια φορά την εβδομάδα, αποφεύγοντας να βγαίνουν κάθε μέρα για περιορισμένο αριθμό τροφίμων.

Κορωνοϊός Ιταλία: "Μπλοκαρισμένες" μάσκες στην Άγκυρα!

Συναγερμός έχει σημάνει για τις μάσκες στην Ιταλία καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες. Ωστόσο, η προπληρωμένη παραγγελία τους αξίας 670.000.000 ευρώ έχει μπλοκάρει στην Άγκυρα. Ωστόσο, στη Γερμανία τα κρούσματα έφτασαν τις 3.000 μόνο μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο λόγος είναι ότι η τουρκική γραφειοκρατία συνεχώς ζητάει νέα έγγραφα σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικής εφημερίδας.

«Στις 6 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα σε δυο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα», γράφει η Corriere και προσθέτει:

«Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει» , υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου και εξηγεί:

«Δεν γίνεται να ζητηθούν πίσω τα χρήματα διότι η τουρκική εταιρία που παράγει τις μάσκες της παρέδωσε έτοιμες προς αποστολή. Την ίδια ώρα, το πολύτιμο αυτό μέσο προστασίας από τον ιό, δεν μπορεί ούτε να φτάσει στους παραλήπτες του στην Ιταλία».

Η Corriere, τέλος, ολοκληρώνει αποκαλύπτοντας ότι την περασμένη Τρίτη, για το θέμα αυτό, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «με αίτημα να λυθεί το θέμα, αλλά μέχρι τώρα δεν συνέβη απολύτως τίποτα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share