Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Λουκέτο στις περισσότερες επιχειρήσεις!

Συναγερμός!

20 Μαρτίου 2020 19:09
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Λουκέτο στις περισσότερες επιχειρήσεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται και η Νέα Υόρκη καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού καθημερινά ολοένα και αυξάνονται. Ενώ παράλληλα στη Ρωσία τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 253.

Το κλείσιμο των μη απαραίτητων επιχειρήσεων ζήτησε η Κυβέρνηση της Νέας Υόρκης και ζήτησε επίσης από τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

«Είναι η πιο δραστικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε. Μείνετε μέσα, βγείτε έξω για να ασκηθείτε μόνοι σας», είπε ο κυβερνήτης. Μία ημέρα νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι όλη η Πολιτεία έχει τεθεί σε καραντίνα.

Στη Νέα Υόρκη έχουν καταγραφεί 7.102 κρούσματα

Ο Κουόμο είπε ότι σε όσους δεν τηρήσουν την εντολή θα επιβάλλονται πρόστιμα ενώ οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφωθούν θα κλείσουν υποχρεωτικά.

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα 7.102 κρούσματα της νόσου Covid-19. Από αυτούς τους ασθενείς, το 18% νοσηλεύεται.

Ο κυβερνήτης έκανε έκκληση για την κατασκευή αναπνευστικών συσκευών και προστατευτικών μασκών για μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων. «Οι αναπνευστικές συσκευές για αυτόν τον πόλεμο είναι ότι ήταν οι πύραυλοι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», σχολίασε, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία θα δώσει πριμ στις εταιρείες που θα μπορούσαν να παράσχουν περισσότερο προστατευτικό εξοπλισμό, γάντια και μάσκες. Κάλεσε όσες εταιρείες από αυτές έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην παραγωγή τέτοιων ειδών «να είναι δημιουργικές».

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) έχει κλείσει προσωρινά τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης επειδή ένας τεχνικός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Οι ελεγκτές θα εργάζονται προσωρινά από άλλη τοποθεσία.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ και πάνω από 12.000 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share