Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Ιταλία: "Μπλοκαρισμένες" μάσκες στην Άγκυρα!

Τι συμβαίνει;

20 Μαρτίου 2020 18:06
Κορωνοϊός Ιταλία:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει για τις μάσκες στην Ιταλία καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες. Ωστόσο, η προπληρωμένη παραγγελία τους αξίας 670.000.000 ευρώ έχει μπλοκάρει στην Άγκυρα. Ωστόσο, στη Γερμανία τα κρούσματα έφτασαν τις 3.000 μόνο μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο λόγος είναι ότι η τουρκική γραφειοκρατία συνεχώς ζητάει νέα έγγραφα σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικής εφημερίδας.

«Στις 6 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα σε δυο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα», γράφει η Corriere και προσθέτει:

«Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει» , υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου και εξηγεί:

«Δεν γίνεται να ζητηθούν πίσω τα χρήματα διότι η τουρκική εταιρία που παράγει τις μάσκες της παρέδωσε έτοιμες προς αποστολή. Την ίδια ώρα, το πολύτιμο αυτό μέσο προστασίας από τον ιό, δεν μπορεί ούτε να φτάσει στους παραλήπτες του στην Ιταλία».

Η Corriere, τέλος, ολοκληρώνει αποκαλύπτοντας ότι την περασμένη Τρίτη, για το θέμα αυτό, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «με αίτημα να λυθεί το θέμα, αλλά μέχρι τώρα δεν συνέβη απολύτως τίποτα».

Κορωνοϊός: Επαναπατρισμός Ελλήνων από την Ιταλία

Οδύσσεια φαντάζει ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα από την Ιταλία των ευρισκομένων Ελλήνων και Ελληνίδων. Με πλοίο αποφασίστηκε να επιστρέψουν.

Από την Πρεσβεια της Ελλαδος στη Ρώμη ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 προγραμματίζεται αναχώρηση στις 17:30 του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από τον λιμένα της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα.

Παρακαλούνται όσοι εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Αρχή μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

Κατά την μετάβαση τους στην Ancona θα πρέπει να έχουν μαζι τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους. Στην Ιταλία είναι τραγική η κατάσταση, με 3.400 νεκρούς, όπως θα δείτε εδώ.

Κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν ισχυρό διαβατήριο η ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Ομοίως θα πρέπει κατα την άφιξη τους στην Ελλαδα να τεθούν σε κατ’οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631 ή να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικό στο [email protected] του Προξενικού Γραφειου της Πρεσβείας Ρωμης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share