Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κλείνουν πάρκα και άλση - Αίτημα να κλείσει και ο Υμηττός

Στην περιφέρεια της Αττικής

20 Μαρτίου 2020 17:35
Κλείνουν πάρκα και άλση - Αίτημα να κλείσει και ο Υμηττός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Περιφέρεια Αττικής κλείνει τα Πάρκα και τα Άλση του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Τ μέτρο αποσκοπεί στο να σταματήσει η συνάθροιση και την μετάδοση του κορωνοϊού, και πάρθηκε με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους Προχώρησε στο κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Να σημειώσουμε ότι κλείνουν και οι λαικές αγορές, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ζητάει ατομική ευθύνη από όλους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα του κορωνοϊού ζητά με ανάρτησή του ζητά ατομική ευθύνη και τήρηση των μέτρων.

«Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι!» αναφέρει το tweet του πρωθυπουργού, το οποίο περιλαμβάνει νέο βίντεο για τον κορωνοϊό.

«Για να προστατέψουμε την κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες επιβάλλεται να μείνουμε στο σπίτι και να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας. Σε ποια μόνο σημεία πηγαίνουμε; Στη δουλειά, στο γιατρό, στο φαρμακείο, σε καταστήματα με τρόφιμα, στο ταχυδρομείο, στην τράπεζα, για προμήθεια καυσίμων ή για να βοηθήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η άσκηση σε ανοιχτό χώρο επιτρέπεται αλλά: Μόνο ανά δύο άτομα. Η βόλτα με το σκύλο επίσης επιτρέπεται. Πάντα θυμόμαστε: Πάντα κρατάμε απότιση τουλάχιστον 1.5 μέτρου από όλους! Δεν επιτρέπονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων αλλά ούτε η οργάνωση ιδιωτικής συγκέντρωσης στο σπίτι. Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να οργανώσουν τηλεργασία για όλες τις δραστηριότητες όπου είναι δυνατόν δίχως εξαίρεση. όταν αυτό δεν είναι δυνατόν οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Δείχνουμε ατομική ευθύνη. Μένουμε σπίτι.»

Μπορείτε να δείτε εδώ τι είπε για το επίδομα των 800 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share