Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θεοδωρικάκος- Μπορεί να μην γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου αλλά θα υπάρξουν παντού σημαίες

Δεν απαξιώνονται οι ήρωες του 1821

20 Μαρτίου 2020 16:50
Θεοδωρικάκος- Μπορεί να μην γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου αλλά θα υπάρξουν παντού σημαίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μέσα από δηλώσεις του καλεί τις Αρχές και τους πολίτες, να κρεμάσουν στα μπαλκόνια τους την ελληνική σημαία, μιας και οι παρελάσεις ακυρώθηκαν την 25η Μαρτίου.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αυτό είναι επιβεβλημένο, ιδιαίτερα εφέτος που οι συνθήκες με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ματαίωσαν τις παρελάσεις. Ακόμα ένα νέο μέτρο βάζει λουκέτο και στις λαικές αγορές, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Με εγκύκλιο προς τους δήμους και τις περιφέρειες, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθυμίζει ότι ματαιώθηκαν οι παρελάσεις, οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς και αναφέρει ότι κατ' εξαίρεση, την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα».

Όγδοος νεκρός στην Ελλάδα από κορωνοϊό

Όγδοος νεκρός, δεύτερος μέσα στην ημέρα, έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό στην χώρα μας. Πρόκειται για έναν άνδρα, 80 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος στην Αθήνα. Ενώ, ο Δήμος Αθηναίων θέτει προς έγκριση και ψήφιση την διάνοιξη 372 τάφων τριετούς χρήσης στο πλαίσιο της «αντιμετώπισης δυσμενών συνεπειών λόγω πανδημίας κορωνοϊού»

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε καταλήξει άλλος ένας ασθενής, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Καστοριάς. Πρόκειται για 87χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά.

«Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει - Το εμβόλιο θα το έχουμε...» - «Βόμβα» από τον πρόεδρο της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων (Video)

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού, τις μελέτες που έχουν γίνει, αλλά και τα φάρμακα που κάποιοι ήδη χρησιμοποιούν προσδοκώντας την αντιμετώπισή του. Ενώ, δείτε σε βίντεο σε ζωντανή κάλυψη τα επίσημα δεδομένα θανάτων και κρουσμάτων που παρουσιάζει καθημερινά κάθε χώρα στον κόσμο.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία για τον κορωνοϊού. Το εμβόλιο στην καλύτερη των περιπτώσεων θα το έχουμε το φθινόπωρο» είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας, παράλληλα, για τις θεραπείες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share