Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

78χρονος στέκεται μπροστά σε άδεια ράφια σούπερ μάρκετ - Ήθελε να αγοράσει φαγητό για δύο κυρίες αλλά...

Θα σας συγκινήσει

20 Μαρτίου 2020 13:50
78χρονος στέκεται μπροστά σε άδεια ράφια σούπερ μάρκετ - Ήθελε να αγοράσει φαγητό για δύο κυρίες αλλά...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας συνταξιούχος που απεικονίζεται να στέκεται σε ένα διάδρομο σούπερ μάρκετ που αδειάζει από τους αγοραστές πανικού είναι ο 79χρονος ναυτικός Άντονι Γκλιν, ο οποίος πήγε χαρούμενος να αγοράσει φαγητό για τους απεγνωσμένους ηλικιωμένους γείτονές του.

Ο κ. Γκλιν αποφάσισε να αψηφήσει τις κυβερνητικές συμβουλές λέγοντας στους ανθρώπους άνω των 70 ετών με θέματα υγείας όπως ο ίδιος να παραμένουν στα σπίτια τους εξαιτίας του κορονοϊού. Δείτε την φωτογραφία στο Athensmagazine.gr

Παρά το γεγονός ότι είχε χειρουργηθεί στην καρδιά και πάσχει από άλλες παθήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν αποφασισμένος να προσπαθήσει να αγοράσει χαρτί υγείας και άλλα βασικά για δύο κυρίες, που ήταν περίπου 80 ετών.

Μιλώντας από το σπίτι του στην Epsom, ο κ. Γκλιν είπε ότι ήταν συγκλονισμένος όταν είδε τα γυμνά ράφια στο σούπερ μάρκετ, που τον άφησαν να γεμίσει με οργή για τον εγωιστικό τρόπο που οι Βρετανοί ανταποκρίνονται στην πανδημία.

Στεκόταν στο έρημο διάδρομο στραγγαλίζοντας σε ένα κομμάτι χαρτιού που κρατούσε, ενώ είπε ότι προσπαθούσε να διαβάσει τη λίστα αγορών του, αλλά είχε αφήσει τα γυαλιά του στο σπίτι. Σε μια αντίστοιχη θέση βρέθηκε και μια γιαγιά στην Αυστραλία, που δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα στο σούπερ μάρκετ, όπως θα δείτε εδώ.

Η καταστροφική εικόνα του, που προβλήθηκε στο κατάστημα του Sainsbury στην Epsom νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πυροδότησε τη συμπάθεια σε εθνικό επίπεδο και έγινε η αναπαράσταση της ψυχρότητας του πανικού που έχει καταβάλει σήμερα τη χώρα.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ο κ. Γκλιν είπε: «Είναι απογοητευτικό πώς οι άνθρωποι στη χώρα έχουν γίνει τόσο εγωιστές και αγοράζουν με πανικό.

«Είμαστε στη μέση μιας εθνικής κρίσης, αλλά όλοι είναι ακριβώς έξω για τον εαυτό τους. Ήμουν έξαλλος όταν ήμουν στο Sainsbury, γιατί σας δείχνει τι άπληστη κοινωνία έχουμε γίνει.

«Αλλά αυτό δεν είναι ποιος είμαι, έτσι έγινα. Δεν φοβάμαι να πηγαίνω έξω γιατί έχω πολλή πειθώ μέσα μου. Προσπαθούσα μόνο να βοηθήσω δύο κυρίες που είναι χειρότερες από μένα. Δεν θέλω κανένα μετάλλιο γι 'αυτό. Είναι απλώς βασική ανθρώπινη ευπρέπεια ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share