Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξέσπασμα του Δήμου Βερύκιου για τους ηλικιωμένους: «Να κάτσουν σπίτι, θα πεθάνουν άκλαυτοι σαν το σκυλί στ’ αμπέλι»

«Κανείς δεν θα τους συνοδέψει στην κηδεία»

20 Μαρτίου 2020 12:15
Ξέσπασμα του Δήμου Βερύκιου για τους ηλικιωμένους: «Να κάτσουν σπίτι, θα πεθάνουν άκλαυτοι σαν το σκυλί στ’ αμπέλι»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να μείνουν σπίτι άπαντες, αλλά ειδικά οι ηλικιωμένοι, λόγω κορωνοϊού είπε ο Δήμος Βερύκιος μέσα από το Happy Day, το πρωί της Παρασκευής. Ο δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν συνεχίσουν οι ηλικιωμένοι να κυκλοφορούν έξω σαν να μη συμβαίνει τίποτα «άκλαυτοι θα πάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι». Ενώ, μια ακόμη έντονη φημολογία κυκλοφορεί και αφορά την σχέση του δημοσιογράφου με το κανάλι.

Συγκεκριμένα είπε:

«Εάν αυτό το Σαββατοκύριακο δεν κάτσουμε φρόνιμα και κυρίως τα παιδιά αλλά και οι ηλικιωμένοι, τη Δευτέρα θα αναγκαστεί να απαγορεύσει την κυκλοφορία. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στα σούπερ μάρκετ που τα έχουν μετατρέψει οι ηλικιωμένοι σε λούνα παρκ, σε ΚΑΠΗ, πρέπει να σταματήσει. Στήνονται στην ουρά, παίρνουν την καρτέλα και μπαίνουν μέσα στο σούπερ μάρκετ και μπλοκάρουν το σύστημα γιατί σουλατσάρουν μέσα στο σούπερ μάρκετ, δεν ψωνίζουν τίποτα ή παίρνουν ένα ματσάκι άνιθο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Τους το είπε χθες με τον πιο δραματικό τρόπο. Στην Ιταλία τα στρατιωτικά καμιόνια μεταφέρουν φέρετρα. Τι άλλο να τους πει; Κι αν πεθάνουν, άκλαυτοι θα πάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, γιατί κανείς δεν θα τους συνοδέψει στην κηδεία. Πλέον, οι κηδείες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Άκλαυτοι θα πάνε!», είπε ο Δήμος Βερύκιος.

Ραγίζει καρδιές - Αυτή η ηλικιωμένη ξεσπάει σε κλάματα σε άδειο σούπερ μάρκετ όταν δεν βρίσκει φαγητό

Χώρες ανά τον κόσμο έχουν δει πρωτοφανή πανικό σε αγορά και σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Διαβάστε πρώτοι στο Athensmagazine.gr

Οι διάδρομοι στα καταστήματα αδειάζουν καθημερινά, καθώς πολλοί προσπαθούν να βρουν αρκετό φαγητό για να τους κρατήσουν μέσα για την καραντίνα των δύο εβδομάδων.

Ωστόσο, υπήρξαν μερικοί άνθρωποι που ήταν πιο άπληστοι από άλλους. Ως αποτέλεσμα, οι αγοραστές έχουν παραμείνει για να πάρουν ό, τι έχει απομείνει και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μένουν με άδεια χέρια χωρίς ιδέα πώς θα κάνουν τα ψώνια τους.

Αυτό αντανακλάται σε μια σπαρακτική εικόνα μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Αυστραλία που βρισκόταν μπροστά στα άδεια ράφια που ήταν γεμάτα από τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Η εικόνα ανέβηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να διαδώσει την καταστροφική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρη την Αυστραλία και τον κόσμο.

Αναφέρει ότι η γυναίκα ξέσπασε σε δάκρυα στους άδειους διαδρόμους.

Τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα έχουν οργανώσει ώρες αγορών, συνήθως κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας των εργασιών το πρωί, για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους ανθρώπους να αγοράζουν τα τρόφιμά τους.

Ωστόσο, ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετό απόθεμα για να αποκτήσουν όλοι ό, τι χρειάζονται.

Αυτή την εβδομάδα, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Σκότ Μόρισον εξέδωσε μια παθιασμένη έκκληση προς τους Αυστραλούς να σταματήσουν την άσκοπη αγορά προμηθειών.

"Για την μαζική αγορά των προμηθειών: Σταματήστε την αποθήκευσή, δεν μπορώ να είμαι πιο αμβλύς γι 'αυτό, δεν είναι λογικό, δεν είναι χρήσιμο και ήταν ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που έχω δει στην αυστραλιανή συμπεριφορά σε απάντηση σε αυτήν την κρίση ", δήλωσε ο κ.Μόρισον.

"Δεν είναι αυτό που είμαστε ως λαός, δεν είναι απαραίτητο, δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν." Να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορα με την Νέα Ζηλανδία, όπως θα δείτε εδώ, κάτι που είναι πρωτόγνωρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share