Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Όταν είδε τα τρίδυμα που γέννησε παρατήρησε ότι τα κεφάλια τους είχαν περίεργο σχήμα - Η διάγνωση την έκανε να παγώσει

Τι είχε συμβεί;

20 Μαρτίου 2020 11:58
Όταν είδε τα τρίδυμα που γέννησε παρατήρησε ότι τα κεφάλια τους είχαν περίεργο σχήμα - Η διάγνωση την έκανε να παγώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτά τα τρίδυμα αν και γεννήθηκαν και η γέννα δεν είχε επιπλοκές, το κεφάλι τους είχε ένα περίεργο σχήμα. Η διάγνωση των γιατρών πάγωσε το αίμα των γονιών.

O Μάικ και η Έιμι Χοουάρντ έφεραν στον κόσμο τρία αγόρια, τον Χάντερ, τον Τζάκσον και τον Κάντεν. Τα μωράκια γεννήθηκαν με μια σπάνια διαταραχή που ονομάζεται κρανιοσυνοστέωση. Η πάθηση κάνει το κρανίο του εμβρύου να ενώνεται πρόωρα στην μήτρα, ενώ ο εγκέφαλος ακόμη αναπτύσσεται.

Αυτό μπορεί να κάνει το παιδί να γεννηθεί με παραμορφωμένο κεφάλι, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση και καθυστερημένη πνευματική ανάπτυξη. Η Έιμι έγινε για πρώτη φορά μητέρα. Όταν είδε τα κεφάλια των γιων της, δεν ήταν σίγουρη αν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στα νεογέννητα. Δεν είναι η μόνη γυναίκα που τρομάζει όταν βλέπει το κεφάλι του νεογέννητου παιδιού της, αφού όπως θα δείτε εδώ, και άλλα αντίστοιχα έχουν συμβεί.

Ωστόσο, το ένστικτο της της έλεγε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Δεν ήμουν σίγουρη. Καταλάβαινα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Τζάκσον και τον Κάντεν. Για τον Χάντερ δεν μπορούσα να καταλάβω. Αλλά και οι δύο νομίζαμε ότι ήταν κάτι το φυσιολογικό», είπε η Έιμι .

Ωστόσο, ο γιατρός αναγνώρισε σχεδόν αμέσως την πάθηση. Τα αγόρια έπρεπε να φορέσουν πλαστικά κράνη για να μείνει το κρανίο στην θέση του. Η Έιμι και ο Μάικ συμφώνησαν να κάνουν τα τρίδυμα διορθωτική επέμβαση στο νοσοκομείο του Stony Brook University στην Νέα Υόρκη.

Η επέμβαση θα αφαιρούσε μικροσκοπικά κομμάτια οστού από τα μαλακά σημεία του κρανίου, ώστε να αναπτυχθούν τα κεφάλια τους σωστά. Δεν ήταν εύκολο για την Έιμι δεν βλέπει τους γιους της να εγχειρίζονται. «Πήραν τα μωρά μου, τα οποία είχα μόλις αρχίσει να συνηθίζω και μετά τα νάρκωσαν. Ήταν σκληρό», είπε.

Ωστόσο, η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και πλέον δεν φαίνεται καν ότι τα κρανία τους ήταν κάποτε διαφορετικά. Παρ’όλο που πρέπει να φοράνε κράνη για λίγο καιρό, οι γονείς τους ελπίζουν ότι θα γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια χωρίς αυτά.

Δείτε την ιστορία τους στο βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share