Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

«Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Ο καιρός την 25η Μαρτίου θα...» - Προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό (Video)

Αναλυτική πρόγνωση

20 Μαρτίου 2020 09:36
«Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Ο καιρός την 25η Μαρτίου θα...» - Προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα έχουμε δύο ημέρες καλοκαιρία με την θερμοκρασία να φτάνει σήμερα και τους 20 βαθμούς, ενώ το Σάββατο θα τους ξεπεράσει φτάνοντας μέχρι και τους 23, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό. Ενώ, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας έρχονται από την αρχή της επόμενες εβδομάδας με το κλείσιμο του μήνα να είναι ιδιαιτέρως κακό καιρικά

Αλλά από την Κυριακή έχουμε μεταβολή του καιρού, κυρίως από το απόγευμα και μετά με βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και μετά θα κινηθούν νότια και σιγά σιγά και στις υπόλοιπες περιοχές.ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση καθώς από τους 23 βαθμούς θα πέσουμε στους 18 βαθμούς.

Η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι ημέρες με έντονη κακοκαιρία, με άστατο καιρό όχι όμως γενικευμένες βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Πίνδου αλλά και της κεντρικής και δυτικής Ελλάδας. Ο υδράργυρος θα παραμείνει στους 17-18 βαθμούς Κελσίου. Την 25η Μαρτίου θα έχουμε βροχές, ενώ τα χιόνια θα συνεχίσουν να πέφτουν στα βουνά. Δεν θα έχουμε ψυχρή εισβολή αλλά φθινοπωρινή.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου:

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος.

Στις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις, ενώ στην Κρήτη βροχές μικρής διάρκειας, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, με νεφώσεις κατά τόπους, ενώ σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο καιρός θα χαλάσει από την Δευτέρα.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημεριανές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Bορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις μεσημεριανές ώρες 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα έως και 7 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share