Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Και τρίτος νεκρός στην Τουρκία - Πέθανε κορυφαίος στρατηγός της χώρας!

Χάος και στη γειτονική χώρα!

19 Μαρτίου 2020 16:37
Κορωνοϊός: Και τρίτος νεκρός στην Τουρκία - Πέθανε κορυφαίος στρατηγός της χώρας!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Και τρίτος θάνατος σημειώθηκε από τον κορωνοϊό στην Τουρκία, με τον πρώην αρχηγό του στρατού ξηράς, Αϊτάτς Γιαλμάν, να καταλήγει από τον θανατηφόρο ιό, ενώ θετική σε αυτόν βρέθηκε και η σύζυγός του.

Αυτό σημαίνει, αυτόματα για τη γειτονική χώρα, ότι προχωρά άμεσα στην εφαρμογή ενός σχεδίου, ώστε να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό, προβλεπόμενο από το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας. Δείτε και την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού για κλείσιμο των ξενοδοχείων.

Ενημερώνοντας σήμερα το τουρκικό κοινοβούλιο, ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, σχετικά με τις διαστάσεις του κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε ότι ξεκινά την εφαρμογή ενός καινούριου εγχώριου τεστ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για τον εντοπισμό του κορονοϊού, το οποίο θα μπορεί να δίνει αποτέλεσμα άμεσα, δηλαδή μέσα σε 1.5 ώρα, και να πραγματοποιούνται τουλάχιστον 10-15 χιλιάδες εξετάσεις την ημέρα.

Μέχρι στιγμής, στην Τουρκία έχουν γίνει μόνο 10 χιλιάδες τεστ για κορονοϊό, εδώ και 20 ημέρες σε όλη τη χώρα, όπως παραδέχτηκε ο Φαχρετίν Κοτζά. Από τα 372.000 άτομα που έχουν καταφτάσει από το εξωτερικό στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, μόνο 10.000 έχουν υποβληθεί στο τεστ, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, ενώ ανέφερε ότι έχει στείλει και 500 χιλιάδες διαγνωστικά κιτ στις ΗΠΑ.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τα εργαστήρια για τον κορονοϊό θα αυξηθούν σε 36 σε τουλάχιστον 25 πόλεις της Τουρκίας, ενώ ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση εξέλιξης της ασθένειας σε επιδημία, θα είναι διαθέσιμες 25.466 μονάδες εντατικής θεραπείας. «Είμαστε έτοιμοι για πιθανά κακά σενάρια», δήλωσε.

Σε έναν πρώτο απολογισμό που έκανε σήμερα ο Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι οι θάνατοι εμφανίζονται σε προχωρημένες ηλικίες, ειδικά σε διαβητικούς και σε εκείνους που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, ή χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε πάντως ότι η Τουρκία ενήργησε ακόμη πιο έγκαιρα σε σχέση με άλλες χώρες. «Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις 31 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι υπήρχε μία έκτακτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία, εμείς είχαμε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες μας ώστε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα την επιδημία, καθώς είχαμε αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάσταση εγκαίρως. Βλέποντας τους γείτονές μας να αποτυγχάνουν στη μάχη κατά του ιού, εμείς κλείσαμε τα σύνορά μας. Και δεχτήκαμε πίσω τους πολίτες μας με τον όρο να υποβληθούν στο τεστ και να τεθούν σε απομόνωση 14 ημερών. Μόλις στις 11 Μαρτίου, η επιδημία χαρακτηρίστηκε πανδημία» είπε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, ο οποίος επέκρινε την «ανεύθυνη» -όπως τη χαρακτήρισε στάση της Ιταλίας απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού.

«Η Ιταλία επέτρεψε σε Κινέζους πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα, προκαλώντας την εξάπλωση της επιδημίας σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share