Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γάμος με... κορωνοϊό: Με μάσκες και γάντια γαμπρός και νύφη

Διαβάστε αναλυτικά

19 Μαρτίου 2020 14:55
Γάμος με... κορωνοϊό: Με μάσκες και γάντια γαμπρός και νύφη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζευγάρι στην Αλεξανδρούπολη παντρεύτηκε το πρωί της Τετάρτης στο δημαρχείο της πόλης, φορώντας γάντια και μάσκες!

Η Ραφαέλλα Σκαρλατίδου και ο Γιώργος Καλόγερος εμφανίστηκαν με γάντια και αντισηπτικά: «Βάλαμε τα γαντάκι μας. Βάλαμε τις μάσκες μας και πήγαμε για το πάρτι...» ανέφερε ο γαμπρός.

Η νύφη ανέφερε: «Το trend με τη μάσκα ήταν ιδέα του συζύγου να δώσουμε μια νότα χαράς σε όλο αυτό και ότι η ζωή δεν σταματάει. Συνεχίζεται. Προσέχουμε για να έχουμε». «Ήμασταν στεναχωρημένοι που δεν είχαμε τους ανθρώπους μας, για όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά πήγαν όλα τέλεια. Σαν νύφη έχω να πω ότι το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ», είπε η Ραφαέλα και πρόσθεσε: «Το γλέντι έγινε στο σπίτι οι 4 μας, φτιάξαμε μπεργκερ .Ωραιότατα μπεργκερ ,πιάσαμε από έναν καναπέ να υπάρχουν και οι αποστάσεις. Βάλαμε το star και όλα πήγαν τέλεια».

Χαμός: Καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη ζητούν φάρμακο με χλωροκίνη για τον κορωνοϊό!

Χαμός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, αφού καταναλωτές ζητούν, εξαιτίας της έλλειψης παρακεταμόλης, αλλά και του φαρμάκου πλακενίλ, ένα αντίστοιχο με χλωροκίνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ακολουθώντας όσα ανέφεραν σχετικές ανακοινώσεις.

Αφού εκδόθηκαν οι πρώτες ανακοινώσεις για την χρήση της χλωροκίνης, πολίτες της συμπρωτεύουσας έτρεξαν στα φαρμακεία, αδειάζοντας και σε αυτή την περίπτωση τα ράφια, με τους ειδικούς να επιχειρούν να δώσουν διευκρινίσεις, βλέποντας τον πανικό. Δείτε, από την άλλη, την επιμονή αρκετών να... σουλατσάρουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Voria.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, τα πλακενίλ δεν έχουν εξαντληθεί και υπάρχουν ακόμα στα ράφια, έστω και σε περιορισμένες ποσότητες και πλέον δίνονται μόνο με την επίδειξη συνταγής ιατρού. Και τούτο διότι πρέπει να προστατευτούν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και χρειάζεται να λαμβάνουν καθημερινά το συγκεκριμένο φάρμακο προκειμένου να παραμείνουν υγιείς.

«Το πλακενίλ δεν είναι ένα φάρμακο το οποίο μπορεί να το κρατάει κάποιος σπίτι του. Το στερεί από κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη στην καθημερινότητά του», τονίζει ο κ. Ευγενίδης, προσθέτοντας πως το φάρμακο υπάρχει έτσι και αλλιώς σε μειωμένη διαθεσιμότητα από την εταιρεία παρασκευής προς τα φαρμακεία. Ωστόσο ο ίδιος καθησυχάζει τους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα που το λαμβάνουν λέγοντας πως λογικά Πέμπτη ή Παρασκευή θα γίνει παραλαβή πλακενίλ και τα κουτιά θα υπάρχουν πάλι στα ράφια των φαρμακείων της χώρας.

Για το θέμα μίλησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, στην καθημερινή του ενημέρωση προς συντάκτες επιβεβαιώνοντας πως η χλωροκίνη χρησιμοποιείται σε ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία. «Η χλωροκίνη είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση μαλάριας. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται και στις κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά. Εγώ γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς στα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με τον νέο κορωνοϊό ότι όλοι παίρνουν χλωροκίνη», πρόσθεσε.

Ακόμα, όπως επισήμανε ο κ. Ευγενίδης, παρατηρείται και έλλειψη παρακεταμόλης στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης καθώς πολλοί κάτοικοι σπεύδουν να πάρουν μεγάλες ποσότητες σκευασμάτων με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα. Ωστόσο, όπως τόνισε, η παρακεταμόλη δεν προκαλεί ανησυχία καθώς σε αντίθεση με το πλακενίλ παρασκευάζεται και στην Ελλάδα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share