Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλος όλες οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα εξαιτίας του κορωνοϊού!

Με απόφαση της Κυβέρνησης!

19 Μαρτίου 2020 12:56
Τέλος όλες οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα εξαιτίας του κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από την Κυριακή (22/3) αναμένεται να τελειώσουν εξαιτίας του κορωνοϊού όλες οι επιβατικές πτήσεις από και προς την Ελλάδα με απόφαση της Κυβέρνησης, κάτι που αναμένεται σύντομα να αποφασίσει.

Της απόφασης θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo για τροφοδοσία. Η κίνηση αυτή κρίθηκε σκόπιμη μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Δείτε, επίσης, την απόφαση της ΕΚΤ να τυπώσει άμεσα χρήμα.

Ηδη πολλές εταιρείες είχαν προχωρήσει σε δραστικό περιορισμό των δρομολογίων τους, ωστόσο από την Κυριακή θα επιβληθεί lock down σε όλες τις επιβατικές πτήσεις.

Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι: Στις 167 οι παραβάσεις απέναντι στα μέτρα του κορωνοϊού - 17 οι συλλήψεις

Αμετανόητοι φαίνεται πως παραμένουν αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι δε συμμορφώνονται με τα μέτρα, που έχει λάβει και για τις επιχειρήσεις η Κυβέρνηση, με σκοπό την αναχαίτιση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η Αστυνομία αυτή την ώρα να έχει φτάσει στις 167 μετρημένες παραβάσεις, προχωρώντας και σε 17 συλλήψεις.

Αυτές οι παραβάσεις έχουν σχέση με τη λειτουργία καταστημάτων, που δεν προβλέπεται να δουλεύουν από τις 12 Μαρτίου κι εντεύθεν, με αυτές να γίνονται σε όλη την Επικράτεια. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει νέο διάγγελμα.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου έγιναν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις, την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις και την Τετάρτη 18 Μαρτίου 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις.

Να σημειωθεί πως στην Αττική έγιναν 66 συλλήψεις, 29 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 9 στη Θεσσαλονίκη, 9 στην Κεντρική Μακεδονία, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, 6 σε Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και στα Ιόνια Νησιά και 2 στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα και καταστήματα ενδυμάτων για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το Τζόκερ - Τι γίνεται με τα δελτία που έχουν ήδη παιχτεί;

Ο κορωνοϊός «κατέβασε ρολά» και στα πιο δημοφιλή παιχνίδια του ΟΠΑΠ, Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ, όπως και το Λαϊκό Λαχείo. Με τον Πρωθυπουργό σήμερα το απόγευμα να προχωράει σε νέο διάγγελμα

Λόγω των τρεχουσών συνθηκών σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και δημόσιου συμφέροντος, ο ΟΠΑΠ ενημερώνει ότι ο προγραμματισμός των κληρώσεων των παιχνιδιών της εταιρείας διαφοροποιείται.

  1. Συγκεκριμένα, οι κληρώσεις των παιχνιδιών ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ αναβάλλονται προς το παρόν.
  2. Η 11η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου της 17ης Μαρτίου αναβάλλεται για την 31η Μαρτίου 2020.
  3. Η 12η και η 13η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου που επρόκειτο να διεξαχθούν αντίστοιχα στις 24 Μαρτίου 2020 και 31 Μαρτίου 2020 ματαιώνονται.
  4. Για τις νέες ημερομηνίες των κληρώσεων που αναβάλλονται, ο ΟΠΑΠ θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση.

Συχνές Ερωτήσεις για τα παιχνίδια ΤΖΟΚΕΡ - ΛΟΤΤΟ - ΠΡΟΤΟ

Τι γίνεται με τα δελτία που έχουν παιχτεί ήδη;

  • Τα δελτία αυτά δεν χάνονται, αλλά συμμετέχουν κανονικά στη κλήρωση όποτε αυτή διεξαχθεί. Παρακαλούμε κρατήστε τις αποδείξεις των δελτίων σας σε ασφαλές μέρος.

Πότε θα ξαναξεκινήσουν οι κληρώσεις;

  • Για τις νέες ημερομηνίες των κληρώσεων που αναβάλλονται, θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση.

Μπορώ να παίξω ΤΖΟΚΕΡ από το tzoker.gr;

  • Όχι, δεν γίνεται γιατί οι κληρώσεις του παιχνιδιού ΤΖΟΚΕΡ έχουν αναβληθεί. Η δυνατότητα κατάθεσης δελτίων μέσω του tzoker.gr καθώς και της εφαρμογής ΤΖΟΚΕΡ θα επανέλθει μετά την επανεκκίνηση των κληρώσεων. Για την επανεκκίνηση των κληρώσεων θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση.

Μπορώ να ακυρώσω το δελτίο που έπαιξα για την κλήρωση που αναβλήθηκε, και να πάρω τα χρήματά μου πίσω;

  • Το δελτίο δε μπορεί να ακυρωθεί καθώς οι συμμετοχές για την αναβληθείσα κλήρωση έχουν «κλείσει» και διασφαλιστεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κανονισμό

Χάνεται το τζάκποτ του ΤΖΟΚΕΡ που μοιραζόταν στην κλήρωση της Κυριακής 15/03 που αναβλήθηκε;

  • Όχι δεν χάνεται το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στην πρώτη κατηγορία. Επίσης δε χάνεται το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στη δεύτερη κατηγορία. Μόλις διεξαχθεί η κλήρωση τα παραπάνω ποσά είτε θα μοιραστούν στους τυχερούς αν υπάρχουν είτε θα έχουμε ΤΖΑΚΠΟΤ με μεταφορά στην επόμενη κλήρωση.

Συχνές Ερωτήσεις για την αναβολή κλήρωσης 11 (17/03) του ΛΑΪΚΟΥ

Γιατί αναβάλλεται η κλήρωση 11;

  • Λόγω του κορωνοϊού και της γενικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των συνεργατών μας. Ως αποτέλεσμα, είναι αναγκαίο να αναβληθεί η κλήρωση 11 του ΛΑΙΚΟΥ που ήταν προγραμματισμένη στις 17/03.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση 11;

  • Η κλήρωση 11 αναβάλλεται από τις 17/03 για τις 31/03.

Τι θα γίνει αν στις 31/03 δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα;

  • Με βάση του πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Τι γίνεται με το λαχνό/λαχνούς που έχω ήδη αγοράσει για την κλήρωση της 11/03;

  • Ο λαχνός/λαχνοί σας ισχύει/ουν για την κλήρωση 11 του ΛΑΙΚΟΥ Λαχείου. Τον/τους φυλάσσετε και μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης θα ελέγξετε το λαχνό/λαχνούς σας για τυχόν κέρδη.

Θα μπορώ να προμηθευτώ λαχνό για την κλήρωση 11 μέχρι τις 31/03;

  • Μπορείτε να προμηθευτείτε λαχνό για τη συγκεκριμένη κλήρωση από λαχειοπώλες, που πιθανόν βρείτε να κυκλοφορούν, και σημεία μικρής λιανικής, ενώ, όπως γνωρίζετε τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27/03.

Γιατί ματαιώνονται οι κληρώσεις 12 και 13;

  • Λόγω του κορωνοϊού και της γενικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των συνεργατών μας. Ως αποτέλεσμα, είναι αναγκαίο να ματαιώσουμε τις κληρώσεις 12 και 13 του ΛΑΙΚΟΥ που ήταν προγραμματισμένες στις 24/03 και 31/03 αντίστοιχα.

Μέχρι πότε θα πληρώνονται τα κέρδη της κλήρωσης 11;

  • Τα κέρδη της 11ης κλήρωσης θα πληρωθούν εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, δηλαδή μέχρι 01/10/2020.

Τι γίνεται με το λαχνό/λαχνούς που έχω ήδη αγοράσει για τις κληρώσεις 12 και 13;

  • Μπορείτε είτε να αντικαταστήσετε τους συγκεκριμένους λαχνούς με λαχνούς μεταγενέστερων κληρώσεων, είτε να αποζημιωθείτε με το ποσό που καταβάλατε για την αγορά των συγκεκριμένων λαχνών.

Συχνές Ερωτήσεις για τα παιχνίδια ΠΡΟΠΟ - ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ

Γιατί δεν έχουμε διαγωνισμούς ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ;

  • Λόγω της ματαίωσης της πλειοψηφίας των ποδοσφαιρικών οργανώσεων δεν υπάρχουν αγώνες για να συμπεριληφθούν στους διαγωνισμούς του ΠΡΟΠΟ και του ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

Τι θα γίνει με το διαγωνισμό του ΠΡΟΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗΣ που είναι μεθαύριο 18/4;

  • Λόγω αναβολής των ποδοσφαιρικών αγώνων που περιλαμβάνονται στο διαγωνισμό αυτό, η νικήτρια στήλη θα καθοριστεί, σύμφωνα με τον κανονισμό, με κλήρωση που θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Πότε θα μπορούμε να παίξουμε πάλι ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ;

  • Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων ΟΠΑΠ και εφόσον διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες θα υπάρχουν διαγωνισμοί ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share