Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«30% των ασθενών...» - Αποκάλυψη-σοκ Γερμανού γιατρού για τον κορωνοϊό

Ποια τα νέα συμπτώματα

19 Μαρτίου 2020 12:47
«30% των ασθενών...» - Αποκάλυψη-σοκ Γερμανού γιατρού για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα συμπτώματα του κορωνοϊού που παρατηρήθηκαν στο 30% των ασθενών, αποκάλυψε Γερμανός γιατρός. Ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις με το νεογέννητο μωρό της γυναίκας που έχει κορωνοϊό καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον γνωστό Γερμανό ιολόγο Χέντρικ Στρέεκ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης, τα νέα συμπτώματα είναι τα εξής:

  • Απώλεια όσφρησης
  • Απώλεια γεύσης

Ο γνωστός γιατρός μίλησε για τον κορωνοϊό Covid-19 σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και, μάλιστα, όπως επισήμανε, τα συμπτώματα αυτά τα εμφάνισαν τα δύο τρίτα των ασθενών και διήρκεσαν αρκετές ημέρες.

Ο Γερμανός γιατρός τόνισε, επίσης, ότι το σύμπτωμα της διάρροιας παρατηρήθηκε στο 30% των ασθενών. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

Ποια είναι τα γνωστά, μέχρι σήμερα, συμπτώματα του κορονοϊού

Μέχρι σήμερα, τα συμπτώματα που γνωρίζουμε για τον ιό είναι:

πυρετός, πονόλαιμος, ξηρός βήχας, δύσπνοια, πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις, κόπωση, κεφαλαλγία και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σπανίως διάρροια.

Αττικό Νοσοκομείο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον τοκετό της γυναίκας που είναι θετική σε κορωνοϊό!

Χαμόγελα μοιράζει εν μέσω πανδημίας η είδηση ότι γεννήθηκε το πρώτο βρέφος από μητέρα με κορωνοϊό στην Ελλάδα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν του μετέδωσε τον επικίνδυνο ιό.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.

Ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας που πραγματοποίησε την γέννα αλλά και η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ’ μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησαν ότι η επίτοκος διαγνώστηκε θετική στο «Θριάσιο» και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο «Αττικόν» που είναι νοσοκομείο αναφοράς και είχε όλη την απαραίτητη υποδομή για να ολοκληρωθεί η γέννα με ασφάλεια.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο Γιώργος Χρέλιας περιγράφοντας πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμία επιπλοκή με καισαρική σε μία περίπου ώρα.

Ακολούθως βγήκε αρνητικό το προκαταρκτικό τεστ για κορωνοϊό στο βρέφος και σήμερα αναμένεται να γίνει και το κανονικό τεστ για να πιστοποιηθεί 100% ότι δεν του έχει μεταδοθεί ο ιός.

Η κυρία Καλαντερίδου τόνισε ότι στο «Αττικόν» έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια.

«Είχε γίνει εκπαίδευση πριν από λίγες ημέρες» και «ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» τόνισε εξηγώντας πως η ομάδα της επιτροπής Λοιμώξεων έκανε επίδειξη της στολής που φόρεσε ο μαιευτήρας κυρίως για το πώς θα αφαιρεθεί με ασφάλεια και χωρίς να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στον ιατρό.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share