Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Αττικό Νοσοκομείο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον τοκετό της γυναίκας που είναι θετική σε κορωνοϊό!

Τεράστια επιτυχία των γιατρών!

19 Μαρτίου 2020 11:20
Αττικό Νοσοκομείο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον τοκετό της γυναίκας που είναι θετική σε κορωνοϊό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμόγελα μοιράζει εν μέσω πανδημίας η είδηση ότι γεννήθηκε το πρώτο βρέφος από μητέρα με κορωνοϊό στην Ελλάδα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν του μετέδωσε τον επικίνδυνο ιό.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.

Ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας που πραγματοποίησε την γέννα αλλά και η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ’ μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησαν ότι η επίτοκος διαγνώστηκε θετική στο «Θριάσιο» και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο «Αττικόν» που είναι νοσοκομείο αναφοράς και είχε όλη την απαραίτητη υποδομή για να ολοκληρωθεί η γέννα με ασφάλεια.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο Γιώργος Χρέλιας περιγράφοντας πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμία επιπλοκή με καισαρική σε μία περίπου ώρα.

Ακολούθως βγήκε αρνητικό το προκαταρκτικό τεστ για κορωνοϊό στο βρέφος και σήμερα αναμένεται να γίνει και το κανονικό τεστ για να πιστοποιηθεί 100% ότι δεν του έχει μεταδοθεί ο ιός.

Η κυρία Καλαντερίδου τόνισε ότι στο «Αττικόν» έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια.

«Είχε γίνει εκπαίδευση πριν από λίγες ημέρες» και «ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» τόνισε εξηγώντας πως η ομάδα της επιτροπής Λοιμώξεων έκανε επίδειξη της στολής που φόρεσε ο μαιευτήρας κυρίως για το πώς θα αφαιρεθεί με ασφάλεια και χωρίς να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στον ιατρό.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Τοκετός γυναίκας κορωνοίο

Φωτογραφίες από τον τοκετό της γυναίκας με κορωνοϊο

Αττικο Νοσοκομείο κορωνοιος

Νοσοκομείο γέννα γυναίκα με κορωνοιο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share